Közélet

2014.06.16. 17:14

Magukkal vitték Simontornya jó hírét

A városban tartotta közgyűlését a kisvárosi önkormányzatok országos érdekszövetsége a közelmúltban. A találkozó mindig jó alkalmat teremt a jó közigazgatási gyakorlatok átvételére is.

Venter M.

Mint azt Varga Lászlótól, a város kommunikációs munkatársától megtudtuk, Csőszné Kacz Edit polgármester és Bárdos László címzetes főjegyző meghívására érkeztek a vendégek Simontornyára. A szövetségnél gyakorlat, hogy mindig más-más helység ad otthont a rendezvénynek, ezáltal a polgármesterek megismerik egymás településeit, a helyi nevezetességeket. Különösen nagy figyelmet szentelnek a náluk is hasznosítható jó közigazgatási gyakorlatok megismerésére. Emellett megtárgyalják az aktuális problémákat, átbeszélik a gondokat, és lehetőségük van tapasztalatcserére is. A mostani rendezvényre harminchat település polgármestere érkezett a városba. A vendéglátók nevében Csőszné Kacz Edit mutatta be Simontornyát, majd a város és a vár megismerésére biztatta a vendégeket.

A közgyűlés keretében az elnökség beszámolt az eltelt időszak eseményeiről, elfogadták a bizottsági beszámolókat, és megállapították, hogy a szövetség a 2013-as évre előirányzott feladatokat eredményesen teljesítette. A közgyűlésen meghívott szakmai előadóként részt vett dr. Papp Emese, a Belügyminisztérium Önkormányzati Gazdasági Főosztályának vezetője, aki az önkormányzatok költségvetési aktualitásairól tájékoztatta a polgármestereket. Az aktív, hozzászólásokban bővelkedő eszmecserét követően a vendégek ellátogattak a Várba, ahol az intézmény igazgatója, Máté Imréné vezette körbe a vendégeket. A várlátogatás a Vivát Bacchus énekegyüttes nagysikerű előadásával zárult. A vendégek közül többen másnap is a városban maradtak, és mind egyetértettek abban, hogy nagyon jól érzik magukat Simontornyán, és örömmel viszik tovább lakóhelyükre a város jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!