Közélet

2014.08.22. 17:20

Postás Józsi talpra ugrasztotta az egész falut

A bátaapátiak ismét bebizonyították, hogy összetartó közösséget alkotnak: nagyon sokan ellátogattak az utóbbi idők legsikeresebb falunapjára, amelyet a Darabos Józsefné polgármester vezetésével működő önkormányzat szervezett.

TEOL/Vizin Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Darabos Józsefné polgármester szegte meg az új kenyeret
[/caption]Fantasztikus, nagyszerű, pazar – ha napestig halmozná a jelzőket az ember, akkor sem tudná visszaadni az újság hasábjain azt a remek hangulatot, amelyet az augusztus 20-ai Bátaapáti Falunapon tapasztalt. A Közösségi Háznál tartott esemény több száz résztvevőjének felejthetetlen élményben volt része. – Minden helyi programra ellátogatunk, de ez az utóbbi idők legjobb rendezvénye, köszönjük az önkormányzatnak ezt a csodálatos napot! – adott hangot véleményének egy fiatal pár, akik a színpad felé sétáltak, hogy megtekintsék a műsorokat. A helyiek büszkesége, vagyis az Aranyfácán Néptánc Egyesület mellett a Best Street Team, a Pécsi Rózsa Keleti Kultúra és Tánc Egyesület, valamint a Véméndi Német Nemzetiségi Tánccsoport lépett fel, este pedig a mulatós műfaj ismert képviselője: Postás Józsi, aki egy szempillantás alatt táncra ösztönözte a közönséget. Akárcsak a bálon muzsikáló Gáti László, és az ő produkciójához hasonlóan a fél tízkor kezdődött tűzijáték is szikrázóan jó volt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Postás Józsi fantasztikus műsorral rukkolt elő
[/caption]A műsorokat megelőzően adta át az önkormányzat a 2. alkalommal életre hívott Porta-mustra (faluszépítő verseny) helyezettjeinek járó díjat. Ezúttal Szentpál Mihálynak, Nagy Jánosnak és Schäfer Attilának gratulált Darabos Józsefné polgármester, a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás elnöke, valamint Sári József, a bírálóbizottság vezetője, aki ugyancsak elismerésben részesült a színpadon. Darabos Józsefné „Arany fakanál” címmel tüntette ki a falunapokon készített finom ételeiért – a közönség visszajelzése alapján idén is aranyat ért Józsi bácsi főztje.

– Örömömre szolgál, hogy az elmúlt években számos közös kezdeményezésünk szökkent szárba. Együttes szerepvállalásunkat igazolják a faluszépítő beruházások, a minden korosztályt érintő támogatások és azok a programok, amelyek révén tovább erősödhetett összetartó közösségünk. Hálás szívvel köszönöm a segítségüket és a bizalmukat, őszintén remélem, hogy ezen, a község fejlődését szolgáló úton megyünk tovább közösen. Akárcsak az elmúlt években, a jövőben is azon leszek, hogy minél élhetőbb körülményeket teremtsek önöknek, s hogy a támogatások révén könnyebben boldoguljanak az életben – hangsúlyozta beszédében Darabos Józsefné. Bátaapáti polgármestere után dr. Puskás Imre, kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár és dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Az új kenyeret pedig Aradi András evangélikus lelkész szentelte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!