Közélet

2016.04.04. 19:06

Hagyó Miklós Szárazdon vett ingatlanokat

A településen tartott sajtótájékoztatót Szabó Balázs, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Tolna megyei sajtófőnöke és Bencze János megyei elnök.

B. K.

Szabó Balázs elmondta, a rendhagyó helyszínválasztás oka az, hogy Hagyó Miklós, Budapest volt főpolgármester-helyettese ebben a faluban vásárolja fel az ingatlanokat. Szabó Balázs úgy tudja, hogy az egykori MSZP-s politikus megtért a börtönben, majd a lelkészképzőn megismerkedett a jelenlegi szárazdi polgármesterrel. A jobbikos képviselő szerint Hagyó a volt élettársa, illetve annak testvére nevére vásárolt lakóházat, földterületet. Szabó Balázs szerint jó lenne tudni, hogy milyen pénzt fordít a falu felvásárlására az egykori főpolgármester-helyettes. – Tán csak nem a nokiás dobozból maradt még valami? – teszi fel a kérdést.

Hagyó Miklóst telefonon értük el, de nem kívánt nyilatkozni.
Orbán Attilát, Szárazd polgármestere szerint méltatlan ez az egész ügy a településhez, és nem tesz jót sem a falunak, sem az itt élőknek. Hagyó Miklóssal egyébként már egy ideje nem tartja a kapcsolatot. A szárazdi polgármestertől megtudtuk: a missziónak három ingatlana van. Ezen kívül külföldi állampolgárok – svájciak, németek – vásároltak itt ingatlanokat nyugdíjas éveikre, illetve hétvégi háznak. Ezeket használatra átadtak Kárpátaljáról, Erdélyből érkezett rászorulóknak, addig, amíg talpra nem állnak. Ez Szárazd saját otthonteremtési programja. A szárazdi és a környékbeli ingatlanok árával kapcsolatban Orbán Attila azt a tájékoztatást adta, hogy ezen a környéken már néhány százezer forintért lehet házat venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!