Közélet

2016.05.23. 08:20

Önállóak lettek az önkéntesek

A szombaton rendezett kurdi falunap részeként vette át a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az önálló beavatkozásra feljogosító dokumentumokat dr. Horváth Jenő tű. ezredestől, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztály-vezetőjétől.

V. M.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A falunapon ünnepeltek az önkéntes tűzoltók (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az ünnepség keretében elismeréseket, illetve köszönő emléklapokat adott át Müller János, Kurd Polgármestere. Hatvan éves szolgálati ideje elismeréseként a tűzoltó szövetség emlékérmét és a település ajándékkosarát vette át Müller György. Posztumusz Kurdért Emlékéremben részesült Ignácz Sándor, aki 54 éven keresztül volt tagja az önkéntes egyesületnek, ebből 11 éven át elnökként. Az emlékérmet felesége, Ignácz Sándorné Marika néni vette át.

Kurd önkormányzatának és a tűzoltó egyesületnek az elismerését vehette át Szabó Jenő tű. ezredes, dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető és Dávid Sándor tű. őragy dombóvári tűzoltó-parancsnok. A jeles esemény alkalmából készült emléklappal mondtak köszönetet az egyesület segítéséért és támogatásáért Gergelics Istvánnak, a megyei tűzoltó szövetség elnökének, dr. Balázs Gábor tű. ezredesnek, megyei katasztrófavédelmi igazgatónak és Bán Attila tű. alezredesnek, tűzoltósági felügyelőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!