Közélet

2017.06.01. 08:44

A honatya válasza Paks II ügyében

Tolna megye szocialista képviselőinek véleménye nem változott a paksi bővítés ügyében.

Szeri Árpád

„A megújuló energiát fogjuk előnyben részesíteni, nem a Roszatomot” – jelentette ki múlt szombati kongresszusi beszédében Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Megkérdeztük Harangozó Tamást és Heringes Anitát, megyénk szocialista országgyűlési képviselőit arról, hogy ők Tolna megyeiként, a paksi atomerőmű fontos mivoltát ismerve mennyire látják jogosnak ezt a kijelentést? Ez egyúttal utalás arra is, hogy az MSZP nem látja indokoltnak, nem támogatja a Paks II tervezetet? Ők maguk fontosnak tartják-e a Paks II tervezetet, avagy a megújuló energia okán nem látják indokoltnak a megvalósítást?

Harangozó Tamás külföldi útja után, megérkezésekor a következő választ adta: „A véleményünk Heringes Anita képviselőtársammal nem változott, azt következetesen és tisztességesen, évek óta képviseljük és hangoztatjuk: a Fidesz-kormány a folyamatos titkolózással, korrupt politizálásával, a szakmai és politikai konszenzus egyoldalú felrúgásával évtizedek eredményét, többek közt a Paksi Atomerőmű társadalmi támogatottságát tette tönkre. Ezzel az élhetetlen fideszes elit és stróman pereputtyuk veszélybe sodorja hazánk energiabiztonságát éppúgy, mint a Tolna megyei emberek biztonságát és hosszú távú megélhetését. Bűnük nem megbocsátható és el nem évülő.”

Szerettünk volna ennél konkrétabb választ kapni, ezért visszaírtunk, hogy mindez mit jelent Paks II tekintetében, de érdemi felelet továbbra sem érkezett, Harangozó Tamás aláhúzta: korábbi válaszában elmondta már, amit szeretett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!