Elismerés

2021.12.27. 20:00

Dombóvár büszke a fiatal tehetségek eredményeire

Harminchárom kiemelkedő országos eredménnyel büszkélkedő sportolót köszöntöttek Dombóváron, a hagyományos év végi díjátadó ünnepségen.

Varga Szilvia

Nyers Ramóna atlétának gratulál Pintér Szilárd polgármester és Szabó Csaba.

Fotó: Beküldött fotó

„Büszkék vagyunk minden sportolóra, aki a város színeiben ért el kiemelkedő eredményt az idei évben. Dombóvár utánpótlás-nevelésben jelentős erőt képvisel, melyet a jelen lévő tehetséges fiatalok sikerei mellett Tóth Lili Anna és Halmai Petra olimpiai szereplése is jól példáz.” 

Ezekkel a szavakkal kezdődött az ünnepség Dombóváron, ahol a legeredményesebb sportolókat ismerték el. A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Csaba, a Dombóvári Sportszövetség elnöke és Tárnok Zoltán sportreferens adta át. 

A tizenkét díjazott atléta mind országos dobogós hellyel rendelkezik. 

Szalay Zóra, Zemán Zóra Zoé, Nyers Ramóna és Nyisztor Luca Lia korosztályukban 4 x 800 méteres váltó tagjaként nyert aranyérmet, míg Tamás Zsófi, Horváth Alíz, Mimi Faour Míra, Boros Zsóka Mezei Országos Bajnokságon szintén váltóban a harmadik helyen futott be. U20-as korosztályban 4 x 1500 méteres váltófutásban szintén a harmadik helyen végzett a fiúcsapat a Strijk Barnabás László, Bárány Kristóf, Miklós Benedek és Szita Richárd összeállításban. Zemán Zóra öttusasportban is kiváló eredményeket ért el, több egyéni dobogós eredménye mellett nyáron a világbajnokságon ezüstérmet szerzett csapatával. 

Mind a hat úszó szintén állt már 2021-ben dobogón országos versenyen. Kiemelkedik a legjobbak közül Horváth Eszter, aki a 100 méteres női hátúszás korosztályos országos csúcsát (1:11.56) döntötte meg, és szerzett rangos helyet, Hosszú Katinka, Egerszegi Krisztina, Késely Ajna neve mellett jegyzik a 10 éves tehetséges úszót. További díjazottak: Virág Emese, Rei­zinger Anna, Szaka Szabolcs, Vida Bence és László Florina. 

A karatékák az idei évben kimagasló teljesítménnyel vettek részt a világbajnokságon és utánpótlás-világkupán Szerbiában. A Dombóvári Karatesuli Egyesület tíz versenyzője részesült elismerésben: Ács Zsombor, Szőcs Patrik, Ruzsicska Kristóf, Baranyai Ármin, Gulyás Félix, Szabó Dorottya, Tóth Dominik, Lakatos Lukács és Gulyás Szonja. 

Vass Bertalan asztalitenisz-sportágban korosztályában az országos ranglista tizedik helyén zárt eredményei alapján. Kiváló tehetségre talált személyében a Dombóvári Asztalitenisz Club Közhasznú Egyesület. Bocz Gergő cselgáncsküzdősportban a Junior Országos Bajnokság 5. helyén zárta az évet. Csapatsportban három fiatal kapott oklevelet és ajándékot. 

Gyánó Lili a futballban jeleskedik, az U17-es korosztály válogatottját erősíti. Reizinger Máté és Óliás Gergő fiatal koruk ellenére már a felnőtt NB II.-es kosárlabdacsapat meghatározó tagjai. 

Pintér Szilárd polgármester köszöntőbeszédében kiemelte: fontosnak tartja minden évben mindazon sportolók elismerését, akik egész évben a körülmények leküzdésével, kitartó munkával, lelkesedéssel dolgoznak céljaik elérése érdekében. 

Külön elismerést érdemelnek azok a szakemberek is, akik tudásuk és tapasztalatuk átadásával mellettük állnak. Büszkék vagyunk rájuk, s példájuk adjon erőt és kitartást minden sportoló számára.  

Végül megjegyezte, hogy a város vezetése megtette az első lépéseket, és a jövőben is nagy erőket fog megmozgatni annak érdekében, hogy méltó körülményeket teremtsen a dombóvári egyesületek számára a sportoláshoz, az egészség megőrzéséhez. 

A térségi sportcentrum tervezése folyamatban van, és több esetben tárgyaltak az idei évben fejlesztésekről, támogatási lehetőségekről, melyek reményeik szerint a közeljövőben realizálódnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!