Programok

2023.06.22. 11:52

Tűzoltónak állhatnak a gyermekek a Múzeumok Éjszakáján

Bonyhádon a Tűzoltó Múzeum, míg Bátaszéken a város önkormányzati tűzoltói tárják szélesre szertáruk kapuit június 24-én este a Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Tomsickova Tatyana

Milyen volt egy tűzoltófecskendő száz éve? Hogyan dolgoztak a múlt századi hősök? Szeretnéd próbára tenni a bátorságodat egy füstsátorban? Ezzel és sok más különlegességgel várja két kiállítóhely Tolna vármegyében az érdeklődőket június 24-én este  – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos programsorozat keretében Bonyhádon a Tűzoltó Múzeum, míg Bátaszéken a város önkormányzati tűzoltói tárják szélesre a szertáruk kapuit.

A nyári napforduló ünnepén, Bonyhádon a Tűzoltó Múzeum impozáns kiállítása (21:00-tól 22:30-ig), míg a Bátaszéken (18:00-tól 24:00-ig) az interaktív lehetőségek garantálják az emlékezetes élményeket az esti kikapcsolódást kedvelők számára. Itt a gyerekek beöltözhetnek tűzoltónak, a bátrabbak elolthatnak egy tálcatüzet, a vakmerőbbek kipróbálhatják egy füstsátorban, hogyan képesek tájékozódni csökkent látási körülmények között, továbbá egy tűzoltó fecskendőre is felülhetnek az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!