nyárzáró családi délután

2018.09.06. 07:00

Bábelőadást, kiállítást néztek, és alkottak a látogatók

Budavári Kata

Fotó: Molnár Gyula

Nyárzáró családi délutánt szervezett a Paksi Képtár. Mint azt Dömötörné Göttinger Eszter múzeumpedagógustól megtudtuk, szerették volna lekerekíteni a tavaszi, nyári szezont, ezért egy hangsúlyosan az egész családnak szóló, könnyed játékos eseményt szerveztek.

Ezen a gyerekek a felnőttek segédletével térkonstrukciókat készíthettek papírból, és nyomot hagyhattak a képtár falán. A Babos Bábos csoport interaktív előadása nagy sikert aratott. A rendezvényre időzítették a Pro Artis művészeti iskola hagyományos tanévzáró kiállítását, amely a növendékek ez évi tevékenységét mutatja be, és amelyet szeptember 30-ig lehet megnézni.

Dömötörné Göttinger Eszter szerint az intézmény gyönyörű tárlatot hozott a képtárba. Lezajlott a Fotófutam elnevezésű pályázat díjátadója is, az abszolút győztes, a Sitkei család lett. A szervezők öt témában várták a képeket, és a remények szerint a későbbiekben tovább nő a megmérettetés iránt az érdeklődés. Bemutatták a kiállítóhely új anyagát is, a látogatók segítségére Majsai Réka művészettörténész volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!