közgyűlés

2019.05.24. 16:31

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma a megyében

Szabó Csaba megyei rendőr-főkapitány beszámolójával vette kezdetét a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülése. Kiderült: csökkent a megyében a regisztrált bűncselekmények száma.

Budavári Kata

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Csökkent 2018-ban a bűnesetek száma, ezzel együtt a kiemelten kezelt bűncselekményeké jelentős mértékben. Tolna megyében a rendőrség minden szakterületen és szolgálati helyen magas színvonalon végezte a munkáját, a felderítésben a megyei kapitányság húsz százalékkal növelte eredményességét.

Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke megköszönte Szabó Csabának a tájékoztatást, egyben a megye jó közbiztonsági helyzetéért végzett munkát. Ahogy a főkapitány beszámolójában fogalmazott: az önkormányzatokkal és társszervekkel való együttműködés középpontjában a közös problémamegoldás áll.

A közlekedésbiztonsági helyzetet illetően a beszámolóból kiderül, hogy az összes személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma 2018-ban a megelőző

évhez képest nem változott számottevően. A halálos kimenetelű, a súlyos sérüléses baleset valamivel több volt, mint az előző esztendőben, könnyű sérülésessel

járóból viszont kevesebb.

Szó esett a megye identitást erősítő projektjéről is. A testület a megye saját, „A helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zene hagyományainak visszatanításával” című projektjéről szóló tájékoztatást is elfogadta. A hatvanmillió forintos program 2021-ig tart, célja: a Sió környéki települések, így Pálfa, Sárszentlőrinc, Kölesd, Medina, Harc, Sióagárd, Szedres, Tengelic közösségi életének jobbá tétele. A mintaprogramban, amely elsősorban a fiatalokat célozza, visszatanítják a helyi és a környékbeli irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományokat. A projektben összesen több, mint száz rendezvényt szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában