önkormányzat

2020.04.12. 13:00

Poór József kapja a Paks Város Sportjáért kitüntető címet

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

A hagyományos formában nem tarthatta meg áprilisi rendes ülését a paksi képviselő-testület, és a járványhelyzet miatt a várost érintő kérdésekben saját hatáskörben dönt a polgármester. Ugyanakkor a képviselők a megszokott menetrendben megkapták a testületi anyagokat, és a polgármester egyeztetett velük a döntések meghozatala előtt.

Szabó Péter a paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy az új városközpont kapcsán ingatlanok tulajdonszerzése tárgyában született határozat, hiszen a beruházások folytatódnak. A lakótelepi központi park kivitelezése zökkenőmentes, a magántulajdonosokkal viszont szerződésmódosításra volt szükség az előtetők szerkezetében futó elektromos vezetékek beépítése miatt. Ezek költségét átvállalta az önkormányzat.

Egyéni hatáskörben, de ugyancsak a képviselőkkel egyeztetve döntött a polgármester a Paks Város Sportjáért kitüntető cím adományozásáról. A díjat azok kaphatják meg, akik a város sportja érdekében maradandó munkát végeztek, és a város hazai és nemzetközi elismertségét növelték. A kitüntetést Poór József, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola tanára veheti majd át, ennek és a Tisztes Polgár kitüntető címek átadásának azonban egyelőre bizonytalan az időpontja.

Mindemellett napirenden szerepelt a Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. elmúlt évi beszámolója és idei üzleti terve, valamint az Életfa Idősek Otthona és Gondozóház, a Bóbita bölcsőde és a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. 2019-es beszámolója is.

Borítóképünkön: Szabó Péter, Paks polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában