civil fórum

2019.05.08. 10:30

Számos érv szól a részvétel mellett

A profit nagy része itthon marad, nem folyik ki a pénz Magyarországról.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

Az európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó civil fórumot tartott tegnap Kiszelly Zoltán politológus Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője meghívására a Tinódi Házban Dombóváron. Bevezetőjében Potápi Árpád János a határon túli babacsomag projekt kapcsán beszélt arról, hogy mennyire fontos a magyar kormánynak, hogy magyar gyermekek szülessenek Magyarországon és a határon túl is. Nem bevándorlással akarják megoldani a demográfiai problémát és a munkaerőhiányt, hanem családprogrammal, aktív védelemmel, hiszen a gyerekek és a fiatalok jelentik a nemzet jövőjét.

Kiszelly Zoltán amellett sorakoztatott fel érveket, hogy el kell menni szavazni. A baloldal esélyeit elemezve felhívta a figyelmet arra, hogy magasabb részvételnél az ellenzék jó eséllyel kevesebb mandátumot szerez. Elmondta, hogy jó úton halad az ország, követve az osztrák, a svájci példát, végre csak magyar cégek lehetnek fővállalkozók. A pénz 2013 óta már nem folyik ki az országból, vagyis a profit nagy része itt marad.

A baloldali kormányzáshoz képest most az államadósság hetven százaléka forintban van, tehát a magyar emberek hitelezik a magyar államot. Nem vagyunk kitéve a világpiacnak, az árfolyam-ingadozásnak. Mint mondta, ezt a svédek már száz éve, a németek több mint kétszáz éve így csinálják. Ahhoz, hogy azokat a károkat, amelyeket a kommunizmus a „fejekben” okozott ki tudjuk nőni, több generációra lesz szükség. Ezért is fontos, hogy elmondjuk őszintén, hogy mást szeretnénk – hangsúlyozta a politológus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!