pártok

2017.10.18. 16:20

Továbbra sincs béke a baloldalon: Gréczy perli az MSZP-t

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője közleményében perrel fenyegette meg az MSZP szekszárdi alapszervezetét.

MW

Gréczy Zsolt sérelmezi a szekszárdi szocialisták állításait Fotó: MTI

A DK-s politikus azért háborodott fel, mert a tolnai szocialisták Facebook-oldalán található egyik bejegyzés azt sugallta: Gréczy múlt pénteken fideszesekkel tárgyalt Szekszárdon.

„Az MSZP szekszárdi szervezetének hivatalos Facebook-oldala azt a hazugságot írta és terjesztette rólam, hogy 2017. október 13-án, pénteken 14 órakor a szekszárdi Heimann Pincészetben tárgyaltam Horváth Kálmán és Horváth István fideszes politikusokkal” – írta Gréczy, hozzátéve: a nevezett időpontban Budapesten tartózkodott, amire tucatnyi tanúja van. „Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha” – írta Gréczy.

„Ha nem Gréczy, akkor vélhetően a reinkarnációja vagy hasonmása szállt ki a kocsiból múlt pénteken Szekszárdon” – mondta válaszul az Index.hu-nak Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke, aki egy szavahihető szemtanúra hivatkozik, aki fel is írta a kocsik rendszámát.

Gréczy Zsolt sérelmezi a szekszárdi szocialisták állításait Fotó: MTI

A dolognak az a pikantériája, hogy közben országos szinten folynak a tárgyalások a szocialisták és a Demokratikus Koalíció között a választási együttműködésről.

Eközben az Origo birtokába került dokumentumokból kiderült: Gyurcsány Ferenc feleségének a cége valószínűleg nem egy baráti kölcsönt adott az előzetesben ülő Czeglédy Csabának. A kölcsönszerződés egy ötoldalas, profi munka, ilyet bankok kötnek az ügyfeleikkel – a baráti kölcsönszerződések egyoldalasak szoktak lenni, s nem tartalmaznak dologi és személyi biztosítékot, valamint késedelmi kamatot és kamatfelárat.

A bankbizonylatok tanúsítása szerint a kölcsönt 2016. március 2-án utalták át. Akkor valamivel több, mint 78 millió forintot kapott a Human Operator az Altustól. Ebből az Origo. hu szerint nem a diákmunkásokat fizette ki a cég, hanem hitelt fizetett vissza a számlavezető Oberbanknak. Az internetes portál úgy tudja: a Human Operator végül úgy 81,5 milliót fizetett vissza a valamivel több, mint 78 milliós kölcsön után. Ez olyan 3,5 millió forint haszon három hónap alatt, amit nehezen lehet baráti kölcsönnek nevezni. MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában