jótékonyság

2018.06.14. 18:10

Újabb ágyak érkeztek a Rotary Club közvetítésével a megyei kórházba

Újabb öt ágy érkezett a Rotary Club Szekszárd és a német vöröskereszt jó kapcsolatának köszönhetően a Tolna Megyei Balassa János Kórházba. Az adomány szállítását a Sió-Trans vállalta.

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

Ez is a német, pontosabban a Baden-Würtembergi tartományi Vöröskereszt adománya – mondta dr. Murzsa András, a Rotary Club Szekszárd elnöke. A külföldi szervezet öt elektromosan mozgatható kórházi ágyat ajánlott fel, amelyek csütörtökön meg is érkeztek, és a Tolna Megyei Balassa János Kórházba kerültek. A két szervezet között élő és igen jó a kapcsolat, legutóbb márciusban érkezett tíz ágy Szekszárdra, tavaly pedig összesen huszonhat. A bútorok ugyan használtak, de nagyon szépek, kiváló minőségűek.

Az elektromos ágyakkal kapcsolatban dr. Németh Csaba főigazgató meg is jegyezte, hogy a kerekeken is látszik, hogy nem nyűtték el őket. Azt is elmondta, egy ilyen ágy nemcsak a beteg komfortérzetét növeli, de az ápolók munkáját is megkönnyíti. Ebből adódóan olyan osztályra kerül majd az adomány, ahol jól ki lehet használni az elektromos funkciót. Az ágyakat átvizsgálják, ezután találják meg a helyüket, így dr. Németh Csaba konkrétumot egyelőre nem tudott mondani az elhelyezésükkel kapcsolatban. Az azonban kiderült, hogy a megyei kórházban ezer ágy van, hozzávetőlegesen ezek tíz százaléka elektromos. Új darabokra álladóan szükség van, ezért mindig örülnek a felajánlásnak.

Az ajándékot a Sió-Trans Kft. juttatta célba, a szállítás az ügyvezető, Rábóczki Péter felajánlása volt. A szekszárdi Rotary a kórház mellett a Hospice Alapítványt is támogatja, és alapítása óta, azaz az elmúlt húsz évben életmentő műtétekhez szerzett támogatást. A rotaristák országos szinten több mint száz gyermek életét mentették meg. A szekszárdi club programsorozattal ünnepli huszadik születésnapját, ennek egyaránt része kulturális, közéleti esemény és jótékonykodás, júniusban pedig hagyományos charter ünnepségükre is sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában