csapadékvíz-fejlesztés

2019.06.25. 19:10

Útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani

TN

Forrás: Shutterstock

Újabb szakaszához ért a bonyhádi csapadékvíz-fejlesztési pályázat kivitelezése, amely a Perczel Mór utca és a dr. Kolta László utca csomópontját érinti. – Az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a már lezárult Perczel utca felújítása és a jelenlegi kivitelezés párhuzamosan készüljön el, azonban a tervezési, engedélyeztetési, szerződéskötési folyamat sajnos felülírta a szándékot, ezért a két projekt különböző ütemezéssel valósul meg – összegezte a témában tartott keddi sajtótájékoztatón Kozma Anikó. A Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki osztályvezetője kifejtette, a csapadékvíz-fejlesztési projekt a már elkészült Perczel utcát is érinti, a beruházás során az is munkaterületté válik, ezért június 26-tól, három ütemben útlezárások, forgalomkorlátozások lépnek életbe, tájékoztatott Vizin Balázs, a város kommunikációs munkatársa.

A Perczel utca ezen szakaszán félpályás útlezárás lesz, a forgalom felváltva halad. A dr. Kolta László utcába a Perczel utcából tilos lesz behajtani. A dr. Kolta László utca a Jókai utca, és Perczel kerti útcsatlakozástól zsákutcává válik, oda csak a célforgalom hajthat be. Az útfelbontás a közműfeltárások miatt szükséges, a zúzottköves helyreállítást követően a kivitelezés következő üteméig lehet közlekedni a csomópontban, fokozott figyelemmel.

A következő építési ütem július 15-26 között lesz, amikor a Perczel utcában beépíti a kivitelező Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. a csapadékvíz elvezető rendszert, ekkor szintén forgalomkorlátozás lép életbe, amelynek forgalomtechnikai tervét előtte ismertetni fogjuk. A harmadik ütemben, július 27-30 között megtörténik a helyreállítás minden felbontott útszakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában