új kihívások

2018.05.22. 10:34

Obamáék most már biztosan beszállnak a filmiparba

Többéves szerződést írt alá Michelle és Barack Obama produkciós cége a Netflix online szolgáltatóval.

A korábbi amerikai elnök és first lady Higher Ground Productions néven alapított céget tartalom-előállításra.

A Netflix és az elnöki pár közötti tárgyalásokról márciusban jelentek meg az első híradások, a hétfői bejelentésben a szolgáltató nem tért ki arra, hogy milyen műsorokról van szó.

Közleményük szerint „többféle tartalomra” szerződtek, valószínűleg forgatókönyvvel és anélkül készített sorozatok, dokumentum- és játékfilmek készülnek majd.

Nem várható, hogy 2019 előtt Obama-gyártású műsor kerülne a szolgáltató kínálatába – értesült az AP az ügyletet ismerő forrásból.

„Tehetséges, kreatív, inspiráló hangokat szeretnénk felkarolni, akik az emberek közötti megértést és empátiát segítik elő, lehetőséget akarunk adni, hogy történeteiket megismerje a nagyvilág”

- idézte Barack Obamát a Netflix közleménye.

„Mindig hittünk a történetmesélés erejében, mely megváltoztatja a gondolkodásunkat a körülöttünk lévő világról, segít, hogy megértsünk másokat és megnyissuk a szívünket feléjük”

- mondta Michelle Obama.

A házaspár – úgy tudni – jó ismerőse Ted Sarandosnak, a Netflix tartalomszolgáltatási igazgatójának, aki elmondta, „hihetetlenül büszkék”, amiért az Obama házaspár őket választotta, hogy „félelmetes történetmesélő tehetségüket” másokkal megosszák.

A Netflixnek világszerte mintegy 125 millió előfizetője van. Noha nézettségi adatokról nem szívesen beszélnek, egyértelmű, hogy elsők az online műsorszolgáltatók növekvő piacán.

Borítókép:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában