forma-1

2018.03.26. 10:58

Amikor a technika győz az ember felett

Lewis Hamilton szerint a Mercedes a túlzott technikai háttér miatt nem nyerte meg vasárnap a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton leaves the pit lane during the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 25, 2018. / AFP PHOTO / POOL / Saeed KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP/POOL

Fotó: Saeed Khan

A címvédő és négyszeres világbajnok brit pilóta erről azután beszélt, hogy második lett Melbourne-ben nagy riválisa, a ferraris Sebastian Vettel mögött.

„Olyan sok számítógéppel, adattal, technikai segítséggel dolgozzuk ki a stratégiánkat. Sötét felhőként telepszik rám ez a második hely”

- panaszkodott Hamilton, hozzátéve, hogy előzésre sem volt lehetősége.

A Mercedes vasárnap egyrészt központilag sem volt jól irányított, másrészt a körülmények áldozata lett. Vettel úgy nyerte meg a szezon első futamát, hogy tökéletesen – a biztonsági autós szakaszra – időzítette a kerékcseréjét, s így az addig vezető Hamilton elé került.

„Azt kívántam, hogy bárcsak több mindent irányíthatnék én”

- mondta a brit versenyző.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta: a stratégiai szoftverük hibásan jelezte a Vettel és Hamilton közötti, számukra még biztonságos időintervallumot.

„Ha tudtam volna, hogy Sebastian ennyire közel van, akkor valamit még változtathattam volna. Persze nem biztos, hogy akkor nem kerül elém” – fogalmazott Hamilton, aki ugyanakkor nem vádolt senkit hibázással.

A brit pilóta nem akart találgatásokba bocsátkozni az idény hátralévő részével kapcsolatban, mint mondta, az első négy verseny előtt nem lehet reális képet festeni. Az autó gyors, szerinte ez reményt keltő, a Mercedes pedig mindig jól teljesít Bahreinben, ahol a vb két hét múlva folytatódik.

Borítókép: Hamilton az Ausztrál Nagydíjon.

AFP / POOL / Saeed Khan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában