Férfi vízilabda

2024.01.26. 13:48

Nehéz döntések előtt a magyar pólóválogatott kapitánya a vb előtt

Varga Zsoltnak már csak egy napja maradt a kerethirdetésre a dohai világbajnokságra.

MW

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a bőség zavarával küzdhet a vb-keret kihirdetése előtt

Forrás: MTI

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

A magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési meccsen 14-10-re győzte le Franciaországot hazai közönség előtt a telt házas Komjádi-uszodában. A szövetségi kapitány Varga Zsolt a bőség zavarával küszködik, mivel az olimpiai évében különösen éles a verseny magyar pólósok között a keretbe kerülésért, és a magyar edzőnek szombatig ki kell hirdetnie a tizenöt fős vb-csapatot.

A franciák elleni felkészülési mérkőzésre elővételben elfogyott minden jegy. Három negyeden át picit csikorgott a játék, a szünetben Varga Zsolt finoman ki is osztotta a játékosokat. A magyar csapat a hajrára összeszedték magukat, és végül magabiztos, 14-10-es győzelmet arattak – írta meg a Magyar Nemzet. Erre a találkozóra már beszálltak azok is, akik kihagyták az Európa-bajnokságot, így a szövetségi kapitánynak még jobban meg kell gondolnia, hogy kiket visz majd el a világbajnokságra. 

Játékba kellett lendülni

A kontinenstornát kihagyó Vogel Soma, Zalánki Gergő, Vámos Márton, Varga Dénes, Manhercz Krisztián, Jansik Szilárd, Angyal Dávid és Német Toni is ott volt a csapatban a franciák ellen. Kimaradt ugyanakkor Burián Gergely, Nagy Ádám, Fekete Gergő, az idősebbik Vigvári fivér, Vendel, továbbá Hárai Balázs. Utóbbi játékos már felgyógyult a betegségéből, de a szakvezetők jobbnak látták, ha a Pufi becenevű center pihenőt kap. 

Nagyon jó ellenfélnek bizonyultak a franciák, hogy végre játékba lendüljünk. Bennünket most leginkább a játék hiánya jellemez. Utazunk Barcelonába, ahol igyekszünk kimaxolni a lehetőséget, hogy minél többet játszhassunk

 – értékelte a találkozót Varga Zsolt, aki csak a a friss Európa-bajnok spanyolok otthonában lejátszott mérkőzés után szűkíti a keretet a a februári világbajnokságra. A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a horvátországi Európa-bajnokságon a válogatott elérte a célját, azaz hogy a fiatal játékosok fejlődni tudtak és szintet léptek – írta meg korábban az Origó. Ennek ellenére egyik ifjú tehetségnek sincs bérelt helye a csapatban.

A válogatottban minden edzésen bizonyítani kell, minden egyes meccs öröm és lehetőség arra, hogy megmutassam, itt a helyem. Természetesen szeretnék bekerülni a keretbe, örülök neki, hogy ez a mérkőzés jól sikerült

 – támasztotta alá edzője korábbi szavait a franciák ellen két gólt szerző Vigvári Vince. 

Senkinek nincs bérelt helye 

Jansik Szilárd játszott a legnagyobb elánnal Franciaország ellen. A magyar pólós öt góllal a csapat legeredményesebbje volt, pedig neki már aligha kell bizonyítani. 

Ha már egyszer beugrunk a vízbe, így kell játszani. Ez nem mindig könnyű, de telt házas Komjádiban kutya kötelesség. Nem lesz már több hivatalos mérkőzésünk a vb előtt, kiemelten fontos volt, hogy nagyon hajtsunk. Senkinek sem biztos a helye, mindenkinek folyamatosan teljesítenie kell. Ha egy-egy fiatal ott kopogtat, s egy-egy mérkőzésen jobban játszik mint, mi, idősebbek, az arra sarkall, hogy még többet edzünk

 – hangsúlyozta a válogatott játékos. Az Európa-bajnokság után a Vogel Soma, Zalánki Gergő, Vámos Márton, Manhercz Krisztián, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Német Toni, Hárai Balázs, Angyal Dániel, Nagy Ádám és Fekete Gergő kihagyhatatlannak tűnt a csapatból. Egyelőre nem tudhatjuk, hogy Hárai milyen állapotban van, még ő is bekerülhet a keretbe. 

A lajstromot talán kiegészíthetjük Tátra Dáviddal és Vigvári Vincével, akik a franciák ellen is bizonyítottak.

 Szombaton kell leadni a tizenöt fős világbajnoki csapat névsorát, így hamarosan minden kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában