Európai Konferencia–liga

2024.02.22. 20:48

A Ferencváros kikapott az Olimpiakosztól és kiesett az EKL-ből

A Fradi egy gólos vereséget szenvedett hazai pályán az Olimpiakosz ellen és kiesett az Európai Konferencia-ligából. A Ferencváros számára csak a győzelem lett volna elfogadható a ma esti találkozón Budapesten.

MW

A Ferencváros hazai pályán is vereséget szenvedett görög riválisától és kiesett az európai Konferencia-ligából

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem volt könnyű helyzetben a Ferencváros, azonban az egy gólos hátrány az első mérkőzés képe alapján is ledolgozhatónak tűnt Budapesten. Az idegenben vívott találkozón sokáig inkább a Fradi akarata érvényesült, csak a mérkőzés hajrájára, a cseréket követően vette át az irányítást a görög csapat. 

A Ferencváros szurkolóin semmi nem múlt
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A Ferencváros változtatott a felállásán

A görögök talán kevesebbet aludhattak, hiszen a hírek szerint a Ferencváros szurkolói hajnali három órakor ébresztőt parancsoltak a vendégjátékosoknak. A Fradiba Civic és Kodro is bekerült az odavágóhoz képest Ramirez és Makreckis helyére.

A Fradi valamivel kipihentebben várhatta a mérkőzést, a hajnali ébresztő mellett ugyanis a hétvégi Ferencváros–Diósgyőr bajnoki is elmaradt. Az Olimpiakosz ezzel szemben a PAOK vendége volt a hétvégén és simán, 3-1-re nyertek.

A csütörtök esti mérkőzést francia játékvezetői stáb dirigálta Clément Turpin, valamint Nicolas Danos és Erwan Finjean személyében. A két csapat ezzel a felállással kezdett:

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, I. Cissé, Civic – Zachariassen, Abu Fani, Maiga, Marquinhos – Varga Barnabás, Kodro. 
Vezetőedző: Dejan Sztankovics 
Olimpiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, David Carmo, F. Ortega – Chiquinho, André Horta, Hezze – Fortunisz, El-Kabi, Podence. 
Vezetőedző: José Luis Mendilibar 

Két gólos volt görög előny a félidőben

Pedig csak egy gól született a mérkőzés első negyvenöt percében. A Ferencváros szokásos zöld-fehér hazai szerelésében lépett pályára és próbált azonnal letámadni a szürke-piros szettben játszó Olimpiakosszal szemben, de az első tíz percben nem sikerült komoly helyzetet kidolgoznia a házigazdáknak. Az első húsz perc után a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de helyzetekben ez nem mutatkozott meg. A hangulat viszont nagyszerű volt, mindkét szurkolótábor kitett magáért! A 38. percben aztán az első komolyabb vendég helyzet jelezte, hogy gond is lehet: a félpályánál veszített labdát a Ferencváros, a görögök két passzból egy veszélyes lövésig jutottak. Egy perccel később újabb eladott labdából alakult ki görög ziccer. 

A félidő hajrájában aztán Mmae ért bele kézzel El-Kábi fejesébe, a játékvezető VAR vizsgálat után jogos tizenegyest ítélt. A büntetőt az első mérkőzésen is eredményes El-Kábi magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába.

Sajnos nem volt meglepetés a görögök vezető gólja, akik több nagy helyzetig is eljutottak.

A második félidő sem hozott változást

A szünet után minden ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a Fradi nem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani. A második félidő is inkább a görögökről szólt, a meccs vége felé nem csak a pályán, de a lelátón is. 

Miközben az Olimpiakosz szurkolói hangosan biztatták övéiket, addig a Ferencváros szimpatizánsai közül többen a kijáratokat vették célba a rendes játékidő vége előtt.

Nem maradtak le semmiről, ugyanis nem történt már említésre méltó esemény. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott az EKL-től. Sokáig nem szomorkodhatnak a zöld-fehérek, hiszen vasárnap a nagy rivális Újpest otthonában lépnek pályára.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában