Premier League

2024.04.15. 10:25

Fordulat Liverpoolban: Szoboszlait ostorozták az angol lapok (videó)

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool nagy meglepetésre hazai pályán 1–0-ra kikapott a Crystal Palace-tól az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, ezzel lépéshátrányba került a bajnoki címért zajló versenyfutásban. A magyar válogatott csapatkapitányát nem kímélték az angol lapok, és a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp sem beszélt mellé a vesztes mérkőzés után.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool (k) és Will Hughes, a Crystal Palace játékosa (j) az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool–Crystal Palace mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

A magyar válogatott csapatkapitányát a szünetben küldte be Jürgen Klopp vezetőedző, miután az első félidőben a vendégek rengeteg gyors kontrát vezettek, sok gólhelyzetet alakítottak ki, amelyek közül Eberechi Eze révén egyet gólra váltottak. A fordulás után már jobban játszott a Liverpool, de játékosai minden gólhelyzetüket kihagyták, így az Atalanta elleni, csütörtöki 3–0-s Európa-liga vereséget követően egymás után másodszor is kikaptak – derült ki az Origo oldaláról.

SZOBOSZLAI Dominik; MITCHELL, Tyrick
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Tyrick Mitchell, a Crystal Palace játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool–Crystal Palace mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én
Fotó: Adam Vaughan / Forrás: MTI/EPA

Túl szellősen játszottak

Jürgen Klopp egészen a Manchester United ellen elvesztett FA-kupa-meccsig vezeti vissza a Liverpool gondjait, mint mondta, a csapata akkor többet vesztett egy mérkőzésnél – írta meg a Magyar Nemzet.

Katasztrófával ért fel, ahogy a kupameccset elvesztettük, hiszen nagyon jól játszottunk, mégis kikaptunk. Majd a bajnokságban döntetlent játszottunk ellenük úgy, hogy a meccs java részében megint csak kiválóan futballoztunk. A mai meccsről ugyanezt nem mondhatom el, és az elmúlt hetek történéseire még keresem a választ. A United-mérkőzéseken tapasztalt problémáink teljesen mások voltak, mint a maiak. Általánosságban elmondhatjuk, gyakran túl könnyű gólokat kapunk

– vágott bele Jürgen Klopp az értékelésbe. A Liverpool túl szellősen játszott, s nem működött a letámadás.

– Ha csak nyolcvanszázalékos a letámadás, akkor jobb, ha nem is csinálod, mert annak semmi értelme sincs, hogy mindig félúton vagy – fejtette ki a német edző, aki szerint a második félidőre megváltozott a meccs képe, akkor már jól futballozott a Liverpool. Ekkor már részben azért, mert a szünetben beállt Szoboszlai Dominik is, aki meglepetésre kimaradt a kezdő tizenegyből.

Szoboszlai jobb ennél

Szoboszlai Dominik átlagban 4–6-os osztályzatokat kapott az angol lapoktól a Crystal Palace elleni vereség után, ami összességében nem is annyira rossz, főleg, ha azt nézzük, hogy milyen értékelések voltak a Liverpoolnál, na meg hogy csereként állt be a magyar játékos. Ettől függetlenül Angliában egyetértenek abban, hogy Szoboszlai ennél többre képes, és meg sem közelíti az idény eleji szintjét – derült ki az Origo oldaláról. Klopp megjegyezte a magyar válogatott középpályásról, hogy sérülésből tért vissza, bár Szoboszlai már a Sheffield elleni meccse után is (amelyen Klopp szintén lecserélte) azt mondta, tudott volna kilencven percet játszani. A magyar válogatott csapatkapitánya nyilván szeretett volna a Crystal Palace ellen is végig pályán lenni. A Liverpoolra zsinórban négy idegenbeli találkozó vár. Előbb csütörtökön az Európa-ligában az Atalanta elleni visszavágó, majd a Premier League-ben sorrendben a Fulham, az Everton és a West Ham elleni vendégjáték.

– Nem igazán lehet mást mondani. A kritika ezekben a pillanatokban teljesen helyénvaló és teljesen jogos, minden azon múlik, hogyan kezeljük a helyzetet

jegyezte meg Klopp szókimondóan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában