Ország-világ

2007.05.14. 11:53

Megfenyegették Karsai Józsefet

Telefonon fenyegették meg ismeretlenek Karsai Józsefet, Battonya polgármesterét, mert a szocialista országgyűlési képviselőt feljelentést tett a rendőrségen az inzulinpatronokhoz kacsolódó szerelékek forgalmazásával kapcsolatban. Az érintett ezt maga közölte az MTI-vel.

BAMA

A fenyegetések miatt Karsai József közölte: a feljelentésben szereplő tényekről a bizonyítékait megfelelő helyen letétbe helyezte, bármely, az ismeretlen telefonálók által kilátásba helyezett esemény bekövetkezése estére. Az ügyben egyébként már elrendelték a nyomozást Battonyán.

Karsai József az elmúlt hónapokban több alkalommal is sajtótájékoztatót tartott azzal kapcsolatban, hogy a beteg gyermekek életminőségét javító inzulinpumpa, és az ahhoz kapcsolódó szerelékek forgalmazásánál visszaéléseket vélt felfedezni. A képviselő szerint az Országos Egészségügyi Pénztárral szerződéses viszonyban álló gazdasági társaságok több százezer forinttal rövidítették meg az inzulinszerelékeket vásárlókat. A pumpákhoz kapcsolódó, és az OEP által támogatott szerelékek esetében, ugyanis egyes forgalmazók nagyobb összeget fizettetett ki a betegekkel, mint amennyit leszállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában