fejlesztés

2019.10.07. 17:53

A kormány a jövőben is mindent megtesz a biztonság erősítéséért

Kontrát Károly államtitkár szerint a biztonságérzet fontos a turizmus szempontjából és a befektetők számára is.

Magyarország kormánya a jövőben is mindent megtesz az ország biztonságának erősítéséért – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, amikor felavatta a tárca által működtetett BM Heros Zrt. új üzemcsarnokát hétfőn Budapesten.

Kontrát Károly hangsúlyozta,

a biztonság fontos feltétele a tűzoltók, mentők, rendőrök ellátása megfelelő eszközökkel,

ezt szolgálja a fejlesztés.

Ugyanakkor ennek fenntartásáért „holnap és holnapután” is tenni kell; ezt szolgálják a kormányzat intézkedései – fogalmazott az államtitkár.

Góra Zoltán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arról beszélt, hogy a BM Heros Zrt. nyerte el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőautóparkjának korszerűsítésére kiírt közbeszerzési pályázatát. Ennek nyomán

310 Mercedes és Volkswagen furgont alakított át mentőautóvá a társaság.

Az idén további 160 mentőautó kialakítására kaptak megbízást, azokat jövő márciusáig kell átadniuk az OMSZ részére – mondta a főigazgató.

A 3000 négyzetméter alapterületű új csarnok 1,4 milliárd forintos beruházás nyomán valósult meg. A csarnokavatóval egyidejűleg adtak át 15 újonnan elkészült, Mercedes alvázra szerelt mentőautót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában