Hatékonyabb működés

2023.07.31. 17:11

Összevonják az NNK-t és az OGYÉI-t

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ néven létrejövő szervezetet Müller Cecília országos tisztifőorvos vezeti majd.

MW

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztériumban 2023. július 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Augusztus elsejével összevonják a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Takács Péter elmondta, egységes szervezetbe tömörítik az egészségügyi hatósági feladatokat, amelyeket eddig az NNK és az OGYÉI külön látott el.

A létrejövő szervezetet, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központot (NNGYK) Müller Cecília országos tisztifőorvos vezeti majd - közölte az államtitkár.

Takács Péter azt mondta, a két szervezet működési körét összehangolják, így a jövőben egyszerűbb és jobban átláthatóbb szakhatósági struktúra alakul ki. A szervezetben jól elkülönülnek majd egymástól a különböző szakhatósági feladatok - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: több szempontból egyszerűsödik a rendszer, ugyanis a két szervezet "gyakran kölcsönösen vett igénybe egymástól szakértelmet". Ezt most "házon belül" meg tudják oldani.

Az összevonástól azt várják - fejtette ki -, hogy nő a hatékonyság, és gyorsulnak az engedélyezési folyamatok a szakellátást és a gyógyszerek engedélyezését illetően is.

Szolgáltató jellegű szakhatóságot szeretnének - mondta Takács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában