Támogatás

2023.07.30. 11:47

Sebastian Kurz: igaza van a miniszterelnöküknek!

A volt osztrák kancellár a Kossuth rádiónak adott interjúban arra reagált, hogy Orbán Viktor idei tusványosi beszédében arról beszélt, hogy két nagyhatalom uralkodhat a jövőben, az USA-nak és Kínának pedig azt kellene elfogadnia, hogy két nap van az égen.

MW

Teljesen megtelt a MOL Nagyszínpad nézőtere Sebastian Kurz, volt osztrák kancellár és Szalai Zoltán, az MCC főigazgató beszélgetésén, ahol a világ 2023-as helyzetéről volt szó

Forrás: MCC Feszt/Facebook

Fotó: Gyurkovits Tamas

– Igen, attól tartok, hogy igaza van a miniszterelnöküknek – fogalmazott Sebastian Kurz volt osztrák kancellár a Kossuth Rádiónak adott interjúban arra vonatkozólag, hogy Orbán Viktor idei tusványosi beszédében arról beszélt, hogy két nagyhatalom uralkodhat a jövőben, az USA-nak és Kínának pedig azt kellene elfodania, hogy két nap van az égen.

Ismert: Kurz is előadója volt Esztergomban az idei MCC Fesztnek, ahol rengetegen voltak rá kíváncsiak, ottani fellépése után nyilatkozott az állami rádiónak. Mint a korábbi politikus jelezte, a Kína és az USA közötti mélyülő szakadék, az ukrajnai háború, mindenképpen megosztja a világot, amiben élünk - írja a Magyar Nemzet.

Kurz úgy gondolja, hogy ebben a szituációban Európának meg kell találnia a saját útját, hogy hogyan tudja okosan kezelni a jelenlegi helyzetet. 

– A legfontosabb, hogy gazdaságilag erősek legyünk, hogy megőrizzük a versenyképességünket, mert ez az alapja a jólétnek és az erőnek Európában. Amerika a leválás stratégiáját követi, és ebben egyetértenek a demokraták és a republikánusok, vagyis az USA és Kína szétválasztásában, és remélem, hogy Európa itt okos önálló álláspontot talál, hiszen Kína az egyik legfontosabb gazdasági partnerünk. Ha a gazdasági kapcsolatok korlátozottabbak lesznek, csökken a kereskedelem, az pedig automatikusan a jólét csökkenéséhez vezet – szögezte le a volt osztrák kancellár.

A migráció kapcsán Sebastian Kurz jelezte, hogy már 2015-ben, a migrációs válság kezdetén egyértelműen azt az álláspontot képviselte, hogy a menekültek korlátlan befogadása nem működhet.

Akkoriban nagyon szorosan együttműködtem Szijjártó Péterrel, de komoly kritikát kaptam, rasszistának, szélsőjobboldalinak állítottak be. Az idő minket igazolt, vagyis igazunk volt, és mások véleménye is változott a kérdésben

– húzta alá.

Kurz szerint egyre több európai politikus érti meg, hogy a korlátlan migráció nem működik, hogy az államoknak maguknak kell eldönteniük, hogy kit fogadnak be, és nem az embercsempészeknek. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában