Adományozás

2023.07.17. 11:48

Több mint ezer gyermeknek gyűjt tanszert a Magyar Református Szeretetszolgálat

Idén is meghirdeti nyári tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy iskolatáskával és írószerekkel segíthesse a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat, 1358 kisdiákot szeretnének támogatni.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A szeretetszolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: hosszú évek óta minden nyáron meghirdetik tanszergyűjtő akciójukat. 

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családoknak megkönnyítse a tanévkezdést és csökkenthesse a kiadásokat.   

Az idei cél, hogy 1358 diák tanévkezdését segítse adományával a szeretetszolgálat. A támogatott diákok között nemcsak magyar, hanem erdélyi, kárpátaljai és délvidéki gyermekek is szerepelnek, valamint csaknem száz, nevelőszülőknél élő gyermek is részesülne tanszercsomagban - olvasható.   

A szeretetszolgálat rámutatott: komoly hátránnyal indulnak azok a tanulók, akik nem tudják beszerezni a tanuláshoz, feladataik elvégzéséhez szükséges eszközöket, és megterheli őket a nem megfelelő minőségű, szakadt, elhasznált iskolaszereik miatti szégyenérzet is.   

Kiemelték, 

pénzadománnyal és újonnan megvásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban folyó gyűjtőakcióhoz. Leginkább iskolatáskára, füzetre, tollra, ceruzára, radírra, tolltartóra, filctollra, zsírkrétára, vízfestékre, temperára, rajzlapra, vonalzóra, tornazsákra és körzőre van a legnagyobb szükség 

- írták.   

A tárgyi felajánlások hétfőtől leadhatók a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, augusztusban pedig országszerte több városban áruházi gyűjtéseken is lehet támogatni a kezdeményezést. Ezek időpontjai és helyszínei már megtalálhatóak a szeretetszolgálat honlapján.   

Aki nem tud ellátogatni a gyűjtőpontokra, anyagi felajánlással segítheti a tanszergyűjtést, a beérkező összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a hiányzó termékeket 

- olvasható a kommünikében.   

Az összegyűlt adományokat még az iskolakezdés előtt a szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló családoknak.   

Az adományozási lehetőségekről az adomany.jobbadni.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában