Pályázati pénzek

2023.08.24. 14:37

Fordulatot vett Cseh Katalinék uniós botránya

Bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás gyanújával egy újabb személyt hallgatott ki gyanúsítottként a momentumos politikushoz köthető uniós pénzügyi botrányban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A férfi bűnsegédként vehetett részt abban a bűncselekményben, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már két éve költségvetési csalás gyanújával nyomoz. Az üggyel összefüggésben a NAV munkatársai azt feltételezik, hogy a Cseh családhoz köthető céghálózat tagjai gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez.

Bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás gyanújával egy újabb személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Cseh Katalinékhoz köthető uniós pénzügyi botrányban a NAV – derült ki az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészség Magyar Nemzetnek adott válaszából.

Hozzátették: a férfi – akit meggyanúsítottak hamis magánokirat felhasználásával is – a gyanúsítással szemben panasszal élt.

A panaszt a Fővárosi Főügyészség, mint alaptalant, elutasította, tekintettel arra, hogy arra törvényesen és megalapozottan került sor. Kényszerintézkedés nincs az ügyben

 – közölte megkeresésükre a főügyészség, hozzátéve, hogy a 

férfi a megalapozott gyanú szerint az ügy korábbi gyanúsítottjának cselekményében volt bűnsegéd.  

A határokon  is átnyúlik az adócsalási ügy. A magyar hatóság több külföldi jogsegélykérelmet is kibocsátott már. A megkeresett országok közé tartozott Litvánia, Lengyelország és Csehország is. A válasz mindhárom országból megérkezett, a cseh jogsegély kiértékelése pedig már meg is történt, és úgy tudjuk, a prágai kerületi ügyészségtől kapott információk a gyanút erősíthetik.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában