Túszejtés

2023.10.31. 11:34

Túszejtés egy japán postahivatalban – Elfogták gyanúsítottat, a túszok szabadok (frissítve)

Egy feltételezett fegyveres túszokat ejtett egy japán postahivatalban azt követően, hogy két embert megsebesített egy kórházban.

MW

Az előtérben egy rendőr, a háttérben pedig tűzoltók várakoznak annak a postának a környékén, ahol egy feltételezett fegyveres ismeretlen számú embert ejtett túszul Warabi városában 2023. október 31-én

Forrás: JIJI Press / AFP

Nyolcórás túszdráma után a rendőrség megrohamozta az épületet, és a gyanúsítottat, a 86 éves Szuzuki Cuneót elfogták.

A két túsz egyikét kiszabadították, a másikat a túszejtő már korábban elengedte - jelentette az NHK japán televízió hatósági közlések alapján. Mindkét nő sértetlen. A tettes indítéka egyelőre nem ismert.

A rendőrség közölte, együtt vizsgálja ezt a bűntényt azzal a lövöldözéssel, amelyben két ember – egy 40 éves orvos és 60 éves paciense – megsebesült a szomszédos Toda város egyik kórházában, de sebeik nem életveszélyesek.

A rendőrség értesülései szerint a túszejtőnek köze lehetett a szintén Todában, a kórház közelében álló egyik lakóépületben keletkezett tűzhöz is. 

Túszejtés történt egy japán postahivatalban

A japán fővárostól, Tokiótól északra fekvő Varabi város vezetése közleményben tudatta, hogy ismeretlen számú túszt ejtett egy férfi, akinél "valami kézifegyverhez hasonló tárgy volt".

A helyi média szerint a túszok között legalább két, a 20-as és 30-as éveiben járó női postai alkalmazott is van.

A 40 és 50 év közötti férfi korábban a szomszédos Toda város egyik kórházában lövöldözésbe keveredett, majd később elmenekült a helyszínről - közölték az ottani önkormányzati hatóságok.

Rendőrök őrzik egy posta környékét, ahol egy feltételezett fegyveres ismeretlen számú embert ejtett túszul Warabi városában, Japánban 2023. október 31-én
Forrás: JIJI PRESS / AFP

A helyi média arról számolt be, hogy a kórházban két ember megsebesült.

A japán televízió által a postahivatal előttről közvetített képeken egy tréningruhás felsőt és fehér inget viselő férfi látható, amint pisztolynak látszó tárgyat tart a kezében. A közelben több, golyóálló mellényt viselő rendőr állt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában