Elismerés és köszönet

2023.12.29. 22:09

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei és szövetségesei (videó)

Komoly faladatuk van a közbiztonság fenntartásában és az államhatár védelmében – mondta a miniszterelnök főtanácsadója pénteken a Facebook-oldalán megjelent videóban, írja az MTI.

MW

Ifjú polgárőrök eskütétele az Országos Polgárőr Szövetség és a Lakitelek Népfőiskola szervezésében megrendezett XXVIII. országos polgárőr napon Lakiteleken a Hungarikum Ligetben 2023. július 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

Nyitrai Zsolt közölte, hogy a kormány anyagilag és erkölcsileg is megbecsüli a polgárőröket: köztestületté nyilvánították az Országos Polgárőr Szövetséget és 2010-hez képest a duplájára nőtt a szervezet költségvetési támogatása.

A nehéz gazdasági helyzetben, a háborús infláció letörése után is a stabilitásra törekszünk

– hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

A főtanácsadó megemlítette, hogy az idei támogatásoknak köszönhetően gyarapodott a polgárőrök járműparkja: több mint 2100 személygépkocsi és új elektromos robogó segíti őket az eredményes szolgálatban.

A politikus megköszönte a több mint 66 ezer polgárőr önkéntes munkáját, majd úgy folytatta, hogy a polgárőrök jövőre is számíthatnak a kormányra.

A videóban Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta, hogy sikeres évet zártak. Idén három kiemelt feladatuk volt: a közterületek rendjének fenntartása és a közterületi járőrszolgálat, a határvédelem, határszolgálat, valamint az idős és beteg emberek segítése – közölte.

Úgy fogalmazott, hogy új feladat volt az állatvédelem és a felelős állattartásban való közreműködés.

Mint mondta: idén 35 új polgárőregyesület alakult és 2000 új polgárőr kezdte meg a szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában