Action for Democracy

2024.04.07. 13:12

A baloldalt támogató nemzetközi hálózat emelné magasba Magyar Pétert

A cikk szerzője elismerte, győzködték róla, hogy kormánykritikus éllel tudósítson Magyarországról – írja a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter ügyvéd beszél az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az AP hírügynökség szombati cikkében feltűnően pozitív színben tüntették fel Magyar Pétert, az írás ráadásul a valóság talajától elrugaszkodott információkat tartalmaz – írja a Magyar Nemzet.

A cikk szerzője, Justin Spike többek között azt írja, hogy Magyar Péter hagyta ott jól fizető állásait, mert fellázadt a kormány ellen, holott a Nemzetgazdasági Minisztérium ezt már hónapokkal ezelőtt cáfolta közleményében. Magyar Péternek ugyanis megszüntették munkahelyi pozícióját, a fenyegetőzései ellenére is. Azóta már az is kiderült, hogy Magyar Péternek Mészáros Lőrinc cégével voltak munkaügyi tárgyalásai nem sokkal a Partizánnak adott interjúja előtt.

Justin Spike a Mandiner kérdésére korábban elismerte, hogy

Eric Koch, a Soros-pénzekkel kistafírozott Action for Democracy aktivistája olyan e-mailekkel bombázta, amelyekben arról győzködte, hogy kormánykritikus éllel tudósítson Magyarországról.

Bár Koch egy minap nyilvánosságra került videón elárulta, hogy mintegy 1500 újságírót igyekezett befolyásolni, az érintett, tucatnyi nemzetközi orgánum nem reagált nyilvánosan a leleplező kijelentésekre.

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet: a 2022-es országgyűlési képviselő-választás külföldi befolyásolásának körülményeit feltáró titkosszolgálati jelentés megállapította, hogy az Action for Democracy-n, valamint egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint négymilliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a hat pártot tömörítő, közös listán induló baloldal választási kampányát segítették.

További részletekért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában