szponzorált tartalom

2018.12.21. 15:00

Megújultak: tizenegy standard, superior és executive új szobával, valamint malaccsászárral várja vendégeit a Takler Kúria

Összesen tizenegy, – standard, superior és executive – szobával bővítette szálláskínálatát a Takler Kúria, melyeket jövő év elejétől tudnak használatba venni a vendégek; a hotel tulajdonosok már csak az engedélyekre várnak. Valamint két héttel ezelőtt megújították étlapjukat, főszakácsuk, Szabó Szilveszter útmutatásai alapján, egyik legújabb főfogásuk a malac császár. A részletekről Lukács Gábor hotelvezető tájékoztatta lapunkat. 

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

– Miért döntöttek úgy, hogy kibővítik szálláskínálatukat? Milyen meglepetések várják vendégkörüket, és mire számíthatnak azok, akik még nem jártak önöknél?

– Borszerető baráti társaságok, egyének, csoportok alkotják a már kialakult vendégkörünket, és természetesen a családokat, a Szekszárdra érkezőket és pihenni vágyókat fogadjuk nagy számban. A Kúriánk egyre népszerűbb, ezért indokolt volt, hogy bővüljünk. Összesen 10 standard és superior szobát alakíttattunk ki vendégkörünk számára, valamint 1 executive szobát. Ez utóbbi beépített pezsgőfürdővel, és egy lényegesen nagyobb ággyal rendelkezik. A standard szobáink 20-22 négyzetméteresek, a superior szobáink 25 négyzetméteresek, az executive szoba pedig 40 négyzetméteres. Ugyanúgy a minőséget tartottuk szem előtt, mint minden esetben. A legkényelmesebb matracoktól kezdve a szobák belső terének kialakításán keresztül mindenre odafigyeltünk. A szobák egy része a Sárköz kilátására, a másik az Átrium nyitott udvarára néz. A szobákat a szállodához építették, a főépületben találhatóak, fél emelettel a wellnessrészleg mellett, illetve alatt.

– Téli nyitvatartással üzemel a wellness részlegük?

– A wellness részlegünk folyamatosan nyitva tart, és minden kényelemmel felszerelt. Található benne egy 55 négyzetméteres úszómedence, két 6 fős jacuzzi, az egy finn, egy infra és egy bio szaunából, gőzkabinból, sószobával, masszázsszobával rendelkező helyiség pedig kellő teret biztosít a vendégeinknek, akik a nagyméretű napozóteraszunkon, vagy akár a drinkbárunkban is kellemesen tölthetik az idejüket. Hétfőtől vasárnapig reggel 8-tól este 8-ig lehet igénybe venni, kivéve kedden, amikor déltől, és vasárnap, amikor este 6 órakor zár. Szállóvendégeink számára a szobaárak tartalmazzák a wellness használatot, illetve külsős vendégeket is fogadunk előzetes bejelentkezés alapján, leterheltség függvényében. 5 ezer forint/fő per nap a belépő ára, de kedvezményes bérlet is válható.

– Az étlap tekintetében melyek azok a különlegességek, amelyekre különösen büszkék?

– A Takler Kúria étlapja két hete teljesen megújult, a hagyományoknak megfelelően. Évente kétszer váltunk, télen a nehezebb ételek kerülnek előtérbe, valamint nagyon odafigyelünk arra, hogy lehetőség szerint mindent helyi alapanyagokból tudjunk elkészíteni. Igyekszünk minél több, magyar, szekszárdi alapanyagot felhasználni, és ezt modern konyhatechnológiával, az ételeket kissé megreformálva tálalni vendégeinknek. Éttermünk filozófiája követi a hagyományokat, cél a gasztronómia értékeinek megőrzése az ételek egyfajta újragondolásával egybekötve. Szezonális jelleggel változó ételkínálatunk magyaros alapokra épül, nem túlgondolt, ugyanakkor kellően kreatív és házias. Természetesen a hagyományos ételek mellett megjelenik a nemzetközi gasztronómia is. Főszakácsunk Szabó Szilveszter és a Takler Kúria is a tradicionális magyar konyha és a nemzetközi gasztronómia ötvözetének képviselője. Kiemelném az étlapon szereplő malaccsászárunkat, melyet a nagyszüleinktől tanult módon bő zsírban alacsony hőmérsékleten, hosszú időn keresztül konfitáljuk, azaz abáljuk, – lévén ezt a műveletet hagyományos néven így ismerhetjük – , mint ahogy ők is tették a falusi disznóvágások idején. Fontos megjegyezni, hogy ételeinket minden esetben a Takler Borbirtok boraihoz párosítva találják ki szakácsaink.

– Most jöttek ki az új Takler prémium borok, mit lehet róluk tudni?

– Idén novembertől kezdtük el forgalmazni a 2016-os évjárat prémium tételeit. Elsőként a két dűlőszelektált borunk, az országos aranyérmes Szenta-hegyi Kékfrankos és az ugyanebből a dűlőből származó Cabernet franc került a polcokra, majd őket követte nemrég a Syrah Prémium és a birtok egyik legnépszerűbb házasítása a Regnum. A várva várt csúcs a Merlot, a Primarius pedig jövő tavasztól lesz elérhető. Elmondható, hogy prémiumboraink feltöltik azt a hiányt, amely a mai napig tapasztalható a kereskedelemben. Kiváló minőségű borokról van szó, bátran ajánlom mindenkinek. Azért is érdemes eljönni hozzánk, a Takler Kúriába, mert a korábbi évek sikerborai már csak kizárólag az éttermünkben kóstolhatóak. Ilyen például a többszörös aranyérmes 2012-es Cabernet Sauvignon Prémium borunk, amely a Szekszárd Grand fő alkotója és amelyet soha többé nem teszünk kereskedelmi forgalomba. Igazi borkülönlegesség a „magyar Amarone”-nek is nevezett 2014-es évjáratú Minden ötven évben Kékfrankosunk, amely limitált tétel és nemrég került forgalomba.

– Köztudott, hogy a borvidéken e tekintetben is elég komplex szolgáltatást tud nyújtani a Takler Kúria.

– Érdemes előre asztalt foglalni, illetve érdeklődni telefonon, mert előfordulhat, hogy a nagy érdeklődés miatt már nem tudunk asztalt biztosítani a vendégeinknek. Az éttermünkben a hét minden napján a la carte étkezésre van lehetőség, borkóstolóval egybekötve, igény szerinti pincetúrákkal, amely során több borkóstoló sorból választhatnak vendégeink. A Takler borok népszerűek Magyarországon, értéküket növeli, hogy kis mértékben külföldre is értékesítjük őket, például Lengyelországba, Dániába, Németországba, Csehországba, Belgiumba, Svájcba, Írországba, sőt Angliába is, ahol sok Michelin csillagos étterem borlapján is jelen vagyunk. Egyre több vendég érkezik hozzánk külföldről, köszönhetően jelenlétünknek a felsorolt országokban.

– Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

Szeretnénk a ma már biztos alapokon álló vendéglátást tovább fejleszteni, különböző programokkal, koncertekkel, előadó estekkel, borvacsorákkal is. Ezen túl egy kinti medence megépítése is tervben van, ezzel is vonzóbbá téve kúriánkat a pihenni vágyó igényes vendégek körében, hogy a „romantika a szőlőhegy szívében” jelmondatunkra még inkább rászolgáljunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában