szponzorált tartalom

2018.12.07. 20:23

Új takarékfiók nyílt

Ünnepélyes keretek között avatták fel december 7-én hivatalosan is a Hungária Takarék megújult fiókját Dunaföldváron. Az esemény fontosságát jelzi az a tény is, hogy az avatáson beszédet mondott Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A Hungária Takarék Fehérvári u. 4. szám alatti épületét a közelmúltban alakították át. Az alsó szintre költöző kirendeltség új, korszerű, EU-s színvonalú környezetben szolgálhatja ki az ügyfeleket.

A december 7-i avatáson Süli János a kirendeltséget nemzetgazdasági összefüggésbe helyezve kijelentette: nemcsak az a cél, hogy megépüljenek az új paksi blokkok, hanem az is, hogy átfogó térségfejlesztés is megvalósuljon. Ezen törekvéssel mutat egy irányba a Hungária Takarék és kirendeltségének cégfilozófiája, melybe egyaránt beletartozik a kisvállalkozói, önkormányzati, mezőgazdasági termelői igények kiszolgálása.

– Dunaföldvár mindig is dolgos, szorgalmas és takarékos település volt – emelte ki Horváth Zsolt, a város polgármestere. Nem véletlen, hogy már 1956 őszén megalakult a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, akkor még csak egy négyszer négy méteres helyiségben. A felújított kirendeltség jelzi a jelentős változásokat, úgy az építészet és felszereltség, mint a korszerű pénzügyi műveletek szempontjából.

A fiók működésének elsődleges célja a város lakosságának, vállalkozásainak és az önkormányzat igényeinek teljes körű kiszolgálása. Kiemelten fontos a megye mezőgazdaságának szakszerű és hatékony támogatása a pénzügyek területén. Ugyancsak kiemelt stratégiai feladat a paksi beruházások lehetőség szerinti elősegítése, az ezekhez kapcsolódó, helyi érdekeltségű vállalkozói igények megvalósítása.

A nyugat-európai nívót nyújtják

Az átadás köszönhető annak a fejlődésnek, melyet a pénzintézet mutatott az elmúlt időszakban. Ezt már Brauer János, a Hungária Takarék igazgatóságának elnöke mondta. Végigtekintve a dunaföldvári fiókon, a felszereltségen, a munkatársi képzettségen és a lehetőségeken, nyugtázható a nyugat-európai színvonal, ezzel együtt az, hogy a szövetkezet beérte önmagát.

Gáspár Csaba, a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a szövetkezet, köszönhetően kiterjedt termékkörének, Dunaföldváron is versenyképes bármelyik bel- és külföldi hitelintézettel. Sőt, sikerült olyan tőkeerőre szert tenni, melynek köszönhetően a rendkívüli tartalommal bíró, paksi erőmű beruházáshoz kötődő, sok milliárdos helyi igények kezelésére is megbízhatóan képes.

Borítóképünkön: Brauer János (balról), Gáspár Csaba, Süli János és Horváth Zsolt vágta át a nemzetiszín szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában