PR

2022.10.15. 00:01

ActUvison – Nemzetközi ifjúsági csere a Polipban

A Polip Ifjúsági Egyesület (Polip) 2022. október 7–16-a között nemzetközi ifjúsági cserét szervezett Szekszárdon és Pécsett, öt ország (török, görög, spanyol, szlovén és magyar) fiataljainak részvételével, tudtuk meg Letenyeiné Mráz Márta egyesületi elnöktől.

Vidám társaság Szekszárd központjában – ismerkedtek a várossal.

Az ActUvison program célja a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok fejlesztése a művészeteken, kreatív aktivitásokon keresztül, motivációjuk növelése, annak érdekében, hogy magabiztosabbá váljanak, könnyebben találjanak munkát a munkaerőpiacon – mondta İlayda Buse Çelik, a YOBBA török szervezet ifjúsági trénere. 

Így nyilatkoztak a résztvevők: 
„Rendkívül jó csapatépítő program volt, nagyon érdekessé tette az, hogy más kultúrákból jöttek a fiatalok, akik nyitottak és érdeklődőek voltak. Hasznos dolgokat tanultam, többek között az önéletrajzírást, weblaptervezést, videóblog-készítést.” Gáspár Adrián, Magyarország 

„Fejlődtek a szociális és kommunikációs képességeink, megtanultuk, hogyan mutassuk be magunkat egy állásinterjún.” Dimitra és Alexia Tsakiri, Görögország 
„Megismertem különböző utakat a munkakereséshez, fejleszteni tudtam magamat a kreatív aktivitásokon keresztül.” Raquel Abellan, Spanyolország 

A Placc – Ifjúsági Közösségi Tér adott otthont a foglalkozásoknak.

Dombai Szilvia, az Europe Direct (ED) megyei vezetője az előadásában bemutatta a tanulást és munkavállalást támogató szolgáltatásokat, többek között az EURES, az ED működését. 
Az esemény lehetőséget nyújtott a nemzetek bemutatkozására, sikert aratott a magyar ízek zenés-táncos bemutatása, és információt kaptak a házigazda Polip és az ifjúsági önkormányzat (SZIFÖN) tevékenységéről is. 

– A nemzetközi együttműködéseket a jövőben is folytatni szeretnénk, további külföldi mobilitási lehetőséget biztosítva a helyi fiatalok számára – összegezte Letenyeiné Mráz Márta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában