Hirdetés

2022.12.06. 09:59

Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium: ahol a szakmád mestere lehetsz

A Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási és környéke legnagyobb középiskolája, ahol a tanulók szakképző iskolai és technikumi szinten is magas szintű szakmai ismeretekre tehetnek szert.

PR

Kép: Képek forrása: Tolna Megyei Szakképzési Centrum

Miért érdemes pályaválasztó nyolcadikosként a Vályi mellett dönteni?

  • Mert a szakmai oktatásunk területei igazodnak a munkaerőpiaci igényekhez, így olyan szakmák közül választhatsz, amelyekkel jó eséllyel el tudsz majd helyezkedni. A 2023/2024-es tanév tekintetében öt ágazat, illetve annak kilenc szakmai kimenete szerepel kínálatunkban. 
  • Mert jelenleg ötéves technikumi és hároméves szakképző iskolai képzések közül is választhatsz. Ha a technikum mellett teszed le a voksod, technikusi szintű szakmai végzettség mellett érettségit is szerezhetsz. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben szeretnél majd továbbtanulni, lesz rá lehetőséged. Sőt, ha az adott szakirányban tanulnál tovább, előnyt is élvezhetsz a felsőoktatási felvételi során. Ha ez nem a te világod, és szívesebben állnál minél előbb munkába, akkor a hároméves szakképző iskola lehet számodra a jó választás. 
  • Mert nálunk kiváló körülmények között tanulhatsz. Egyedi hangulatú főépületünk a hozzá kapcsolt kollégiummal, a hatalmas sportcsarnokkal jó alapokat biztosít a színvonalas oktatáshoz. Jól felszerelt építőipari és gépészeti tanműhely, tankonyha, tanétterem, tanbolt segíti a szakmai alapok elsajátítását, továbbá számítástechnikai szaktantermek és szakmai tantermek állnak tanulóink rendelkezésére. 
  • Mert nálunk a technika legújabb vívmányait is megismerheted. A közelmúlt jelentős beruházásának eredményeként tanulóink 3D laborunkban megismerkedhetnek többek között a 3D nyomtatással, akár ételnyomtatás szintjén is, a robotika területével és a virtuális valóság mibenlétével is. 
  • Mert ha tehetséges és szorgalmas vagy, minden esélyed meglesz, hogy szakmai megmérettetéseken is próbára tedd magad. Tehetséggondozó tevékenységünk eredményeként intézményünk tanulói minden tanévben több szakmában is ott vannak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny dobogós helyezettjei között, közismereti versenyeken és sportrendezvényeken is sikereket aratnak. Közel négy éve Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működünk, biztosítjuk diákjaink komplex tehetséggondozó programokban való részvételét.
  • Mert külföldi szakmai gyakorlatra is eljuthatsz. Azon dolgozunk, hogy diákjaink számára biztosítani tudjuk a határainkon túli tapasztalatszerzés lehetőségét. 
  • Mert ha a szakképzést, például a Vályit választod, ösztöndíjat, a duális képzés keretében munkabért kaphatsz, tanulmányaid végén pedig pályakezdési támogatásban részesülhetsz.
Kép: Tolna Megyei Szakképzési Centrum

Intézményünk nem tart írásbeli felvételi vizsgát. A technikumi és szakképző iskolai szakmai oktatásra jelentkező tanulók felvételi pontszámát az általános iskolából hozott tanulmányi eredmények alapján határozzuk meg. Bizonyos szakmák esetében szükség lehet előzetesen a Képzési és kimeneti követelményekben meghatározott alkalmassági feltételeknek történő megfelelésre.

Válaszd a szakképzést, vár a Vályi!

Elérhetőségeink:
Cím: 7090 Tamási, Deák F. u. 6-8.
Telefon: +36 (74) 471-127
E-mail: [email protected]
Honlap: https://valyipeter.tmszc.hu/
Facebook: Facebook/Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában