Hirdetés

2024.03.22. 00:05

Befejeződött a TARR Kft. beruházása Szekszárdon

Befejeződött a Tarr Kft. 2021-ben indult, több városrészt érintő beruházása, mely keretében a vállalat a meglévő régi koax rendszerét korszerűbb FTTH hálózatra cserélte.

PR cikk

Az FTTH, azaz a "Fiber to the Home" egy optikai szál alapú, szélessávú hozzáférési technológia, melynek lényege, hogy akár 1000 megabites sebesség mellett stabilabb és megbízhatóbb kapcsolatot biztosít a hagyományos technológiákkal szemben. 

Négy ütemben zajlott a fejlesztés Szekszárdon, hogy a lehető legkisebb fennakadásokkal járjon az építkezés (Fotó: M. D.)

Az optikai gerinchálózat kiépítését a Tarr Kft. négy ütemben valósította meg, azért hogy a lehető legkisebb fennakadásokkal járjon az építkezés az érintett belvárosi szakaszokon. Az optikai gerinc kiépítésének köszönhetően immáron a város teljes területén elérhető a vállalat Giganet szolgáltatása, beleértve a Decsi hegyet, Szőlőhegyet, Porkoláb-völgyet és egyéb külterületeket is. 

A közel 3 éves munkálatok teljesen befejeződtek, a szakemberek minden bontási és építési munkát elvégeztek, az érintett részeken az burkolatok és járdarészek elkészültek és átadásra kerültek. A Tarr Kft. szekszárdi beruházása számokban: a vállalat 3 év alatt több, mint 94 kilóméternyi légkábeles-, több mint 24 km föld alatti alépítményes hálózatot épített be. Ezzel lefedett közel 9 kilóméternyi társasházi lakókörnyezetet és 20.497 db háztartást. 

Tarr János, a Tarr Kft. ügyvezető igazgatója (Fotó: M. D.)

Ezúton is nagyon hálásak vagyunk a szekszárdiaknak a türelmükért és a támogatásukért. A kivitelezéssel járó átmeneti kellemetlenségek után egy korszerű, időtálló technológiával még magasabb szinten tudunk a lakosságnak szolgáltatást biztosítani. – nyilatkozott lapunknak Tarr János ügyvezető igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában