Hirdetés

2024.05.21. 15:05

Kipróbálnád magad a vendéglátásban? Nézz körül Heves városának álláslehetőségei között!

A vendéglátás egy olyan iparág, ahol gyakorlatilag folyamatosan adódhat lehetőség az elhelyezkedésre. Az álláskeresők számos szerepkörben kipróbálhatják magukat, köztük olyanokban is, amelyek semmilyen speciális végzettséget vagy tapasztalatot nem igényelnek. Nézzük, milyen opciók merülhetnek fel Heves városában!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Szakács

A szakács álláslehetőségek gyakran felbukkanó pozíciók a hevesi álláskínálatban. Ezt a hevesallas.hu weboldala is megerősíti, ahol már több alkalommal is jelentek meg szakács munkakörre vonatkozó álláshirdetések. Egyebek mellett például hagyományos étteremhez, hidegkonyhához, valamint gyrosos gyorsétteremhez is toboroztak már szakácsokat a portálon keresztül.

Utóbbi, vagyis a gyorséttermi szakács álláslehetőségek esetében jellemzően nem elvárás a szakács végzettség és a releváns tapasztalat megléte, ideális feltételeket teremtve a pályakezdő, ugyanakkor a szakma iránt érdeklődő álláskeresők számára. Más esetekben viszont általában alapvető feltételként tekintenek a munkáltatók a szakirányú képesítésre, a tapasztalat pedig külön előnyt jelent az elbírálás során.

Ez persze nem csoda, hisz a szakácsokra kifejezetten változatos és egyúttal felelősségteljes feladatok várnak a mindennapokban. Ezek között említendő természetesen maga az ételkészítés is, ugyanakkor a munkájuk korántsem csak ennyiből áll.

Rendszerint ugyanis tevékeny szerepet vállalnak az alapanyag-rendelésben, az étlap összeállításában, a napi menü meghatározásában is. Ezenkívül a szakácsok dolga, hogy a segédszemélyzet munkájának összehangolásával irányítsák a konyha működését. Mindemellett pedig a konyha higiéniai állapotának figyelemmel kísérése és fenntartása ugyancsak egy fontos és megkerülhetetlen felelőssége munkakörüknek.

Felszolgáló

A felszolgálói pozíció azon vendéglátós munkalehetőségek egyike, amely nem minden esetben igényel releváns végzettséget vagy tapasztalatot a pályázóktól. A munkáltatók ugyanis gyakran sokkal inkább személyes tulajdonságokra vonatkozó elvárásokat szabnak a pozícióhoz, beleértve a vendégközpontú hozzáállást, a pozitív fellépést, a kiváló kommunikációs készségeket, illetve a jó állóképességet.

Mindezen kvalitásokra szükség is van a helytálláshoz, hisz a felszolgálói állások feladatköre igencsak sokrétű, aminek alapvető célja a vendégek kényelmének, elégedettségének biztosítása. Ennek értelmében pedig a felszolgálók nem csupán felszolgálják a megrendelt ételeket/italokat, hanem odafigyelnek a terítésre, kezelik a foglalásokat, segítik a vendégeket az étlap megismerésében, továbbá megválaszolják az esetlegesen felmerülő kérdéseiket is.

Recepciós

A vendéglátás turisztikai vonalára áttérve, a recepciós álláslehetőségek ugyancsak a gyakran előforduló pozíciók sorát erősítik, többek között az említett HevesAllas.hu kínálatában is.

Szállodai környezetben a recepciósok alapvetően az adott szálloda arcaként funkcionálnak, hisz a vendégek rendszerint hozzájuk fordulhatnak a szálláshellyel kapcsolatos információkért, a foglalásukat érintő kérdéseikkel vagy akár a panaszaikkal.

A munkakörnek tehát van egy erős kapcsolattartói oldala, amiből adódóan a betöltéséhez elengedhetetlen a kiváló kommunikációs készség, akár idegen nyelveken is. Ezenkívül pedig az adminisztratív feladatok (pl. foglalások kezelése, vendégnyilvántartások vezetése stb.) számítógépes ismereteket, nagyfokú precizitást és pontosságot, továbbá rendszerszemléletet is megkívánnak a pályázóktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában