szponzorált tartalom

2021.01.12. 09:34

A lakások és családi házak villanyszerelésének gyakori hibái

Forrás: Shutterstock

Aki családi házban vagy akár lakásban él, az nagyon jól tudhatja, hogy folyamatosan van mit csinálni ezeken az épületeken. Mindig az aktuális élethelyzetünkhöz alakítjuk az életterünket, így időről időre szükség van némi változtatásra. Azonban fontos, hogy mindig megbízható szakembereket fogadjunk a munkákra! Hiszen ha nincs meg a szükséges szakképesítése vagy egyszerűen csak nem túl lelkiismeretes a szakink, akkor könnyedén találkozhatunk a következő villanyszerelési hibákkal. A villanyszerelési hibák javításához itt találsz segítséget: https://fix.qjob.hu/villanyszerelok

1. Hiányzik a villanyszerelés tervszerűsége

Ez mit is jelent? Olyankor tapasztalhatjuk, amikor nem dolgoznak össze a különböző szakemberek és kereszteződnek a különböző munkák. Fontos, hogy tudja a vizes, az áramos és a gázos is, hogy mi hol történik. Nem véletlenül kérnek a fontosabb munkálatokhoz tervrajzot!

2. Nem kerül dokumentálásra az elkészült munka

Ahhoz, hogy a munka ténylegesen szabályszerű legyen, fontos, hogy minden munkafolyamatot dokumentáljon a szakember és a végeredmény teljesen biztonságos legyen és ne a szerencsén múljon, hogy történik-e komolyabb baleset vagy sem.

3. Régi, alumínium vezetékek és rézkábelek „összeeszkábálása”

Aki kicsit is ért a villanyszereléshez, érti, miért az „összeeszkábálás” szót írtuk. Ugyanis sok esetben az alumínium és a rézkábelt összesodorják és csókolom. Ezzel azonban az a probléma, hogy idővel a levegő páratartama miatt megindul a korrózió a két fém találkozásánál, aminek következtében elkezd túlhevülni. Ilyenkor könnyedén visszaéghetnek a vezetékek. (Szerencsére ennek az elkerülése érdekében szükséges a FI relé használata.) Ha megvizsgáljuk a pontokat, az első kettő talán a legkevésbé veszélyes hiba. Itt is történhetnek szerencsétlen balesetek, ha valaki belefúr a vezetékbe, de legalább nem az elektromos hálózat spontán öngyulladás történik. Éppen ezért, a saját és a tulajdonunk (lakásunk, házunk) biztonsága érdekében fontos, hogy tényleg megfelelő szakembert válasszunk!

A megfelelő szakember kiválasztásához pedig számos lehetőség áll rendelkezésünkre így a XXI. században! Ott van a közösségi média, ahol szinte minden csoportban hirdetik magukat a szakik, vagy akár a Google keresőjében a saját weboldalukra is felnézhetünk. Azonban fontos, hogy leinformálhatók legyenek és tudjuk, hogy a szaktudás teljes birtokában áll az illetékes szerelő, akit kihívtunk. Éppen ezért tökéletes választás lehet egy-egy szakemberkereső portál, mint amilyen a Qjob.hu is. Ezen a felületen a szakember referenciákat tölthet fel, vázolhatja az életútját, elolvashatjuk az addigi megbízói értékelését is a munkájáról. Tehát 100%-ban le tudjuk informálni a szakemberünket. A Qjob.hu pozitív visszajelzésekkel rendelkezik felhasználóitól. Ami még biztos választás lehet, ha mester embert keresünk, az az ismerősök, szomszédok ajánlása alapján való döntés. Hiszen ott első kézből láthatjuk, hogyan dolgozott az illető.

Vigyázzunk mind magunkra, mind a lakásunkra vagy házunkra és válasszunk megbízható és leinformálható villanyszerelőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában