hirdetés

2021.11.08. 09:57

TMSZC Magyar László Szakképző Iskola: szakképzés Dunaföldvár szívében

Piacképes szakmák kínálatával várja a pályaválasztó diákokat a Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó Magyar László Szakképző Iskola Dunaföldvár történelmi központjában.

PR-cikk

Iskolánk a kisebb létszámú szakképző intézmények közé tartozik, jelenleg mintegy 120 nappali rendszerben tanuló diákunk van. Ugyanakkor elmondható, hogy az intézményünket választó gyerekek száma az utóbbi években folyamatosan gyarapodott.

Az alacsony létszám teszi lehetővé, hogy oktatási módszereinket a tanár-diák együttműködésben a közvetlen, személyes kapcsolatkialakítás jellemezze, ami hozzájárul szakmai képzéseink hatékonyságához és eredményességéhez. Ez az ágazati és szakmai vizsgaeredményeinkben is tükröződik.

A kiscsoportos, projektalapú szakmai képzéseink előnyeit a felzárkóztatásban, a tehetséggondozásban, illetve a tanulói személyiség megismerésében is hasznosítani tudjuk. Diákjaink a gyakorlati tevékenységekkel párhuzamosan egyéni-, társas-, és szociális készségeiket is fejleszthetik.

Fő képzési irányunkat a Gépészet, a Turizmus-vendéglátás és a Kereskedelem ágazatok jelentik. Figyelemmel kísérjük a gazdaság és a munkaerőpiac igényeit, arra törekszünk, hogy diákjaink a szakma megszerzése után lakóhelyükhöz közel találhassanak munkahelyet. Dunaföldváron és környékén mindig szükség volt gépész szakemberekre (Dunaújvárosi Vasmű, Paksi Atomerőmű, a Hankook Tire Magyarország Kft., Vajda Papír Kft., Pannonia Bio Zrt. és kisebb gépészeti üzemek jelenléte miatt), ezért az Épület- és szerkezetlakatos és a Hegesztő szakmai képzések évek óta iskolánk profiljának megatározó elemei.

Az utóbbi időszakban a Turizmus-vendéglátás és a Kereskedelem ágazat iránt is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, ezért a Szakács, Cukrász, Pincér, valamint a Kereskedelmi értékesítő szakma is a képzési kínálatunk része.

Tanulóink ezeket a szakmákat három év alatt szerezhetik meg. A 9. osztályban az ágazati alapoktatást követően a 10. osztályban szakirányú oktatás veszi kezdetét, amely többnyire duális képzés keretében, vállalati környezetben valósul meg. A tanulók az első év alatt ösztöndíjban, majd a duális képzésbe átlépve munkabérben, tanulmányaik végeztével pedig egyszeri pályakezdési juttatásban részesülnek.

Intézményünk jól felszerelt: saját tankonyhával, tanétteremmel, tanműhellyel és informatikai szaktantermekkel rendelkezik.

Hangsúlyt fektetünk arra, hogy tanulóink egyéni képességeiket is ki tudják bontakoztatni. Ösztönözzük és támogatjuk diákjainkat a versenyeken való részvételre, legyen szó akár közismereti, akár szakmai elméleti, akár gyakorlatorientált területről.

Diákjaink számára különböző foglalkozásokat biztosítunk: szakköröket, felzárkóztató-, és tehetséggondozó csoportokat szervezünk.

Végzőseink sikeresen szerepelnek a szakmai vizsgákon, és azt tapasztaljuk, hogy megállják helyüket a munka világában is.

Képzési kínálatunk a 2022/2023-as tanévre, ágazatok és szakmai kimenetek

Szakképző iskola (3 éves képzés)

  • Turizmus-vendéglátás ágazat: Cukrász vagy Pincér – vendégtéri szakember vagy Szakács szakma
  • Gépészet ágazat: Épület- és szerkezetlakatos vagy Hegesztő szakma
  • Kereskedelem ágazat: Kereskedelmi értékesítő szakma
  • Elérhetőségek

    Cím: 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9.

    Telefon: +36-75-677-032

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában