cselgáncs

2021.07.27. 10:58

Kovács Antal szerint Pupp Réka a csillagokig érhet

Mint beszámoltunk róla, ötödik helyen végzett a tokiói olimpián Pupp Réka, az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban indult versenyzője. Testvérlapunknak, a Nemzeti Sportnak dr. Kovács Antal úgy fogalmazott, érthető, hogy öröm és egy kis szomorúság is van most benne.

T. N.

„Én hiszem, hogy Párizsban ismét ott lesz a nagy lehetőség kapujában, idén annyit javult, hogy ha az elkövetkező három évben sem törik meg, a csillagokig érhet – mondta Magyarország eddigi egyetlen olimpiai bajnok cselgáncsozója, az Atomerőmű SE elnöke.

– Egy biztos, ezen az olimpián, ezzel az eredménnyel elhiheti már, hogy ott van súlycsoportjában a legjobbak között. Még akkor is, ha az érem most kicsúszott a kezéből, amit nem is csodálok: az olasz nagyon zártan dzsúdózik, nehéz feltörni, a japán Abe Utának is alig sikerült az elődöntőben. Réka nehéz ágon ment végig, harcos volt és bátor, büszke lehet ezért magára, mert mi itthon mindannyian büszkék vagyunk rá.”

Pupp Réka menetelése közben a címvédő Majlinda Kelmendit, a pánamerikai bajnoki ezüstérmes Angelica Delgadót és az Ázsia-Óceánia bajnok Pak Da Szolt is legyőzte, csak a világbajnoki harmadik Fabienne Kocher és a bronzmeccsen a riói olimpián döntőt játszó Odette Giuffrida bizonyult nála jobbnak.

A paksiak 25 éves kiválósága remek éven van túl eddig, hiszen év elején a Mesterek Tornáján ötödik lett, míg a tel-avivi és a tbiliszi Grand Slam-viadalon, illetve a lisszaboni Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

Borítóképünkön: Pupp Réka (fehérben) a sportág őshazájában remekelt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!