Sport

2008.07.15. 08:59

Újra zengett a kölesdi Zönge Ring

A nagy hőség és a por sem riasztotta el a látogatókat, akik szépszámmal tekintették meg a kölesdi Zönge Ringen megrendezett autókrossz futamot.

Rónai Gábor

Felbolydult a Zönge Ring szombaton. Rácz Zoltán főszervező, a viadal 2007-es felélesztése óta sorozatban immáron a negyedik versenyt szervezte meg a kacskaringós, technikás pályán. A viadal jó hírét igazolandó, jöttek autósok Oroszlányból és Dunaújvárosból is, a megyéből a kölesdiek mellett Bátáról, Őcsényből, Dunaföldvárról, Bonyhádról és Harcról érkeztek krosszosok. A trabantosok első elődöntőjét egy borulás miatt vissza kellett inteni, de a pilóta sérülés nélkül megúszta az affért és a döntőben újult erővel nyomta a gázpedált. A futamon minden volt, amiért a nézők szeretik az autókrosszt: borulás, tengelytörés, váltóbeállás, két keréken gurulás. Az őrült futam is nagy izgalmakat tartogatott, a szervezők ezútan mondanak köszönetet azoknak, akik támogatták, hogy újabb remek autókrossz versenyt rendezhessenek a Zönge Ringen.

Eredmények. Trabant kategória: 1. Gászler Krisztián (Dunaújváros), 2. Gászler Ferenc (Dunaújváros), 3. Borza László (Kölesd). Kis kategória (1200 köbcentiig): 1. Pusztai István (Bonyhád, Opel Corsa), 2. Borza László (Kölesd, Volkswagen Golf), 3. Haszeg István (Kölesd, Szöcske). Közép kategória (1200-1600 köbcenti között): 1. Juhász Imre (Oroszlány, Volkswagen Golf), 2. Bencze László (Kölesd, Lada), 3. Csapó Zsolt (Kölesd, Trabant). Nagy kategória (1600 köbcenti felett): 1. Kalmár Tibor (Őcsény, Opel Corsa), 2. Rácz Zoltán (Kölesd, Volkswagen Sirocco), 3. Farkas Péter (Harc, BMW 320i). Őrült futam: 1. Farkas Péter, 2. Juhász Imre, 3. Rácz Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!