Sport

2011.12.09. 17:33

ASE–ZTE: Völgyi Péter korábbi csapata ellen

Völgyi Péter azzal a csapattal néz farkasszemet, amelyikkel legnagyobb sikereit érte el a közelmúltban. Az ASE edzője azonban azt mondja, a jelen a fontos, és az, hogy az ASE simán legyőzze ellenfelét.

TEOL/Rónai Gábor

Kilenc meccs, öt győzelem, négy vereség. Nem éppen egy négyszeres bajnokhoz méltó produkció. Tudják ezt az Atomerőmű SE-nél is. A szombat esti, Zalaegerszeg elleni meccsnek nemcsak az a tétje, hogy nyer-e a Paks, hanem az is, hogy tud-e jó játékkal győzni az atomcsapat, amelynek szurkolói bizalmának visszaszerzéséért is küzdenie kell. Völgyi Péter nyáron éppen a ZTE kispadját cserélte a paksiakéra, de a tréner azt mondja, már nem nosztalgiázik, számára az a fontos, hogy az ASE visszataláljon a sikerek útjára.

– Igazából a ZTE elleni találkozó egy bajnoki a sok közül, egy olyan bajnoki, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk – mondta Völgyi Péter, aki bajnok és kupagyőztes volt a ZTE együttesével két évvel ezelőtt. – Közönségünk kinyilvánította nemtetszését, ez a találkozó jó alkalom arra, hogy újra kicsalogassuk őket a csarnok lelátójára, és mi is elinduljunk felfelé a tabellán.

– Több játékos is találkozik a parketten, aki korábban közös célokért harcolt, de ez már a múlt. Két arcunkat mutattuk eddig a szezonban: azt gondolom, az Eurochallenge-teljesítményünkre nem lehet panasz, a bajnokságban viszont voltak gyengébb meccseink. Ezeket feledtetnünk kell, remélem, hogy jó játékkal sikerül győzni.

Férfi NB I. 10. forduló: Atomerőmű SE–Zalakerámia-ZTE KK, szombat, 18 óra.

TEOL/Rónai Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!