Sport

2015.02.16. 16:58

Ismét bucskáztak a Gólyák

Idei második bajnoki mérkőzésén második vereségét szenvedte el a Szekszárdi FGKC NB I/B-s női kézicsapata.

TEOL/B.L.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Reisch Gabriella (a labdával) két gólt dobott a Kozármislenynek, de sem neki, sem a szekszárdiaknak nem ment a játék (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Női NB I/B, Nyugati-csoport, 15. forduló
Szekszárdi FGKC–Kozármisleny SE 19–25 (11–13).
Szekszárd, 250 néző. V: Tomecskó, Unyatinszki. Szekszárd: Schell– Grénus 1, Farkas A. 5, Urfi 1, Horváth Sz. 3, Vasas 5, Reisch 2. Csere: Mészáros M. (kapus), TÓTH B. 2, Nagy Sz. Edző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 3/2.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Technikai hibákkal kezdődött a mérkőzés, a Gólyák kihagyták első büntetőjüket – a 4. percben vezetést szerzett az ellenfél. A félidő közepéig átlövés gólokkal tudta kompenzálni a puhány védekezés miatt kapott könnyű gólokat az FGKC (15. perc: 7–6). Nagy Szilvia beállásával javult a védelem, de a kihagyott büntetők, eladott labdák után az ellenfél a félidő végén egy szerencsés góllal átvette a vezetést. Majd az utolsó percben kimaradt szekszárdi helyzet után kettőre növelte azt a baranyai gárda.

A második játékrész elején feljavult a hazaiak védekezése, de a rengeteg kihagyott ziccer miatt a vezetést nem tudta visszavenni a fekete-fehér gárda (40. p.: 14–15). A következő tíz perc hozta a vendéglátó alakulat igazi vesszőfutását, ez tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést. Vasasék képtelenek voltak gólt lőni, ziccereiket továbbra is elhibázták, az addig eredményes átlövések a kapufán csattantak. A támadás tehetetlenségétől védekezésben is elvesztették a türelmüket, és a hibákból kialakuló helyzeteket kíméletlenül büntette Székely Katalin és Halász Bernadett (50. p.: 16–22). Az utolsó tíz perc  formalitás volt csupán.

A szekszárdiak nagy riválisa, a Budaörs a hétvégén 37–24-re verte a Marcalit, így átvette a vezetést a tabellán az FGKC-től.

Tabajdi Ferenc: – Az utolsó hetekben sajnos megszokott lagymatag védekezéssel kezdtük a mérkőzést. Később próbáltunk váltani, de a kihagyott helyzetek okozta feszültség görcsöt okozott. A második félidőben pedig már semmi sem sikerült a taktikusan és jól játszó Kozármisleny ellen. Vártok Ákos remekül felismerte, hogy a fizikai hátrányunk miatt a két erős beállósuk nagyon komoly problémát fog okozni nekünk. Két gyors irányítójuk a megteremtett helyzeteket remekül használta ki. A megoldás a jobb kapusteljesítmény és a sokkal eredményesebb támadójáték lehetett volna – de ez ma nem működött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!