Sport

2016.06.23. 16:39

Simon Ferenc lett a tolnai futsalklub új elnöke

Új elnököt választott a Tolna-Mözsi Futsal SE közgyűlése, Simon Ferenc személyében.

Steinbach Zsolt ([email protected])

Mint az ismert, a tolnai klub korábbi elnöke, Bercsényi László azután mondott le posztjáról, hogy a női NB I-es bajnokság esélyese, a Brand Mission Tolna-Mözs végül az 5. helyen zárt. Távozott a klubtól a szakmai igazgató, Frank Tamás is. Simon Ferenc a közgyűlés után érdeklődésünkre elmondta: az új elnökség tagja lett még Orbánné Kapéter Márta elnökhelyettes, Maláti Zoltán, Sós Gergely és Herczig Gábor tagok.

A korábbi szakmai igazgató, illetve az utánpótlás menedzser feladatait egy szakmai bizottság veszi át, melynek vezetője Győrfi Péter, tagjai Herczig Gábor és Folk György. Legfontosabb feladatuk az utánpótlás-fejlesztési program megalkotása, ami jelzi az egyesületben folyó munka prioritását is.

Az NB I-es női csapat jövője bizonytalan. A csapatból sokan eligazolnak, illetve abbahagyják a játékot. Jelenleg mindössze öt stabil játékosra számíthatnak. Simon Ferenc szerint nem akarják feladni az NB I-es jogot, ha egy mód van rá, elindulnak. Fontos lenne, hogy az élvonalban maradjanak, mert ez a fiatalok számára húzóerő lehet. Ám jelenleg az utánpótlás-játékosok életkora még nagyon alacsony ahhoz, hogy bevethetők legyenek a felnőttek között. Nagyjából három éves időszakot kellene úgymond túlélni, hogy az új saját nevelésű játékosok beérjenek. A nevezési határidő július 18., legkésőbb ezen időpontig eldől az NB I-es csapat sorsa. A férfi NB II-es alakulat viszont biztosan részt vesz a jövő évi bajnokságban. Itt várhatóan nem lesznek jelentősebb változások.

Simon Ferenc elmondta: az egyesület sok tehetséges játékost nevelt ki az elmúlt években, sajnos azonban a játékosok egy része nem a nevelő egyesületében folytatja sportpályafutását. Ez ellen tenni kívánnak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!