Labdarúgás

2024.01.28. 16:13

Lionel Messi még a 2026-os vb-n is futballozhat a szövetségi kapitány szerint

A 2022-es katari világbajnokság döntője előtt Lionel Messi kijelentette, hogy az volt az utolsó vb-je, de most az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni arról beszélt, hogy szerinte a következő, 2026-os tornán is ott lehetne a nyolcszoros aranylabdás klasszis.

Teol.hu

Mindenki úgy gondolta, hogy a 36 éves Lionel Messi pályafutása a levezető szakaszába érkezett, amikor tavaly nyáron a PSG-ből az Egyesült Államokba, az Inter Miamiba igazolt. Ennek ellenére az argentin kapta meg a legutóbbi Aranylabdát és őt választotta meg a FIFA is az elmúlt év legjobb játékosának, noha a 2022-es katari vb megnyerése óta Messi gyakorlatilag nem sok mindent tett le az asztalra.

A történet pedig tovább folytatódhat. Nemrég arról lehetett hallani, hogy Messi ott akar lenni idén nyáron a párizsi olimpián, ráadásul a válogatottal a Copa Américára is készül címvédőként. Most pedig Lionel Scaloni szövetségi kapitány arról beszélt, hogy szerinte Messi a következő, 2026-os vb-n is játszhatna még.

– Nem lennék meglepve, ha Messi a 2026-os világbajnokságon is ott lenne az argentin válogatottban, játékosként persze – nyilatkozta Scaloni a Marcának, amely alapján az Origó idézte. – Ha csak a fizikai állapotát nézem, nincs bennem semmi kétség, hogy ott lesz... – tette hozzá. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!