Elismerés

2021.12.15. 14:05

Pupp Réka és Vámosi Georgina is az év legjobbjai között

Az Atomerőmű SE cselgáncsozóját és a 2F-Bau Tolna-Mözs futsalosát választották meg sportáguk legjobbjának.

Berg Sándor

Fotó: Földi Imre

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén ötvenhat sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A Magyar Judo Szövetség ezt az elismerést a hölgyeknél Pupp Rékának, az Atomerőmű SE versenyzőjének ítélte oda. A paksiak 25 esztendős cselgáncsozója kiváló évet tudhat maga mögött: januárban ötödik helyen zárt a dohai Mesterek Tornáján, majd februárban a tel-avivi, márciusban a tbiliszi Grand Slam-tornán szerzett bronzérmet, a lisszaboni Európa-bajnokságon szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Sikereivel kivívta az indulási jogot a tokiói olimpián, ahol a címvédőt is búcsúztatva végül ötödik helyen zárt. Nagyszerű eredménysorát pályafutása első GS-aranyával koronázta meg novemberben, Bakuban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség futsal szakosztálya a 2F-Bau Tolna-Mözsben szereplő Vámosi Georginát választotta a legjobb női játékosának. A 17 éves tehetség tíz gólig jutott a 2020/2021-es szezonban, melynek végén a klub legjobb eredményét ismételte meg a bajnoki ezüstérmével. A tolna-mözsi együttes első igazolt játékosa az októberi Európa-bajnokságon a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!