kosárlabda

2019.08.06. 19:57

Jó eredményben bízva vág neki a szezonnak a BKSE

Új kihívással, de szinte a teljes tavalyi kerettel kezdte meg hétfőn a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának küzdelmeire a Knipl Kft. Bonyhádi KSE férfi kosárlabda-csapata.

Berg Sándor

Fotó: Máté Réka

„Nem fogalmaztunk meg célt az új idényre, mert nem tudjuk, milyen erős lesz a mezőny. Mindenesetre jó eredményben reménykedünk” – mondta lapunknak az NB I/B Piros csoportjából az előző kiírás végén búcsúzó bonyhádiak ügyvezető elnöke, Darabos Péter.

Hozzátette, az állomány adva van ehhez, hiszen szinte a teljes tavalyi keret rendelkezésére áll a Morgen Frigyes, Rutkai Péter edzőpárosnak. Vagyis nemcsak a két szakember maradt a völgységi csapatnál, de, ahogy arról korábban már beszámoltunk, – a teljesség igénye nélkül – az új idényben is a BKSE-nél pattogtat majd a csapatkapitány Tömösváry Máté, a szintén húzóembernek számító Baki Sándor, Somogyfoki Szabolcs, Gébert Attila, Szinisa Ugrinics, Pupp Bence, Dorogi Gergő és Csobán Dávid is. Utóbbi három a fiatalszabály miatt duplán fontos láncszeme a csapatnak, kiegészülve a tehetséges Varga Edvinnel.

A közel egy hónap múlva rajtoló szezonban azonban már nem erősíti a bonyhádiakat Somogyfoki Péter. A tavaly a legtöbb pontot (12,1), a legtöbb gólpasszt (3,7) és a legtöbb eladott labdát (4,3) is átlagoló irányító helyére Papp Péter személyében egy rutinos játékost sikerült szerződtetnie a BKSE-nek. Az 1-es és 2-es poszton is bevethető játékos az élvonalbeli Zalakerámia ZTE KK-tól érkezik a völgységiekhez.

„Zalaegerszegi sérülésem alatt volt időm gondolkozni a pályafutásomról. Bár a bokám azóta teljesen rendbe jött, úgy döntöttem, hogy befejezem a profi játékot, és a civil életre koncentrálok. Több ajánlatot kaptam A- és B-csoportos csapatoktól, köztük a bonyhádiaktól is, akiknek azért mondtam igent, mert itt a munka mellett is tudok játszani. Nehéz teljesen elszakadni a kosárlabdától, a tolnai csapatot pedig ismerem, hiszen korábban játszottam náluk. Jó a társaság, a vezetők pedig megértik, hogy számomra már a munka az első. Amennyi szabadidőm van, azt arra fogom fordítani, hogy minél jobban szerepeljünk, és lehetőség szerint jussunk vissza a Piros csoportba” – mondta a 24 éves Papp Péter.

A szeptember 15-i, KTE-Duna Aszfalt II elleni bajnoki rajt előtt négy lekötött mérkőzése van eddig a BKSE-nek: az elsőt augusztus 23-án a Piros csoportos MTK-val játssza hazai környezetben (19 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!