futsal

2020.04.06. 07:00

Micskó Márknak nagyon hiányzik a játék izgalma

Rossz érzés, hogy nem játszhatnak bajnoki meccseket, de megértik a döntést, mert Micskó Márk szakosztályvezető szerint az egészségnél nincs fontosabb.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

– Hogy bírja a sport nélküli napokat, heteket?

– Egyre nehezebben tűröm az itthonlétet! – felelte Micskó Márk, a Szekszárdi UFC női futsal szakosztályának vezetője. – Sajnos a kényszerpihenő alatt jut időm azokra a dolgokra, amikre a dolgos hétköznapjaimon nem. Rendezgetem a kertemet, javítgatom a ház körüli dolgokat, pihenek. Nosztalgiázom a régi mérkőzésekről, és persze készülök az új szezonra. Rengeteg munka vár ránk, ha folytatódik a bajnokság, erre is fel kell készülni. Már nagyon hiányzik a játék, hiányoznak a meccsek, az izgalom, az hogy ott lehessek ismét a kispadon, a pálya mellett, hogy együtt lélegezhessek a csapattal, hogy együtt dobbanjon a szívem a játékosokéval. Ez az időszak senkinek sem jó. Persze megértjük a döntést, mert az egészségnél nincs fontosabb.

– A lányok hogy viselik?

– Mindenki jól van, mindenki egészséges és mindenki betartja az ajánlásokat, miszerint úgy tudjuk lassítani a vírus terjedését, ha ezekben a napokban otthon maradunk. Mi, vezetők is erre hívtuk fel a figyelmüket, amikor elengedtük őket a kényszerszünetre. Miután az MLSZ elnöksége félbeszakította az idényt, a szakmai stábunk mindenkinek egyénre szóló edzéstervet adott. Tartjuk a kapcsolatot velük, tudjuk, hogy a lehetőségeihez mérten mindenki szorgalmasan elvégzi az előírt feladatokat, és készen fog állni arra az eshetőségre, ha az illetékesek azt mondják, hogy hölgyeim, jöjjenek, folytatódhat a szezon.

– Ön szerint folytatódni fog?

– Nagyon remélem, hogy igen, mert sikeres bajnokságot futunk. A legrosszabbkor jött számunkra a koronavírus-járvány, hiszen U17-es korosztályú csapatunk első helyen áll, az U19-es és U16-os csapatunk második, az U14-es pedig a harmadik a tabellán. Ez még akkor is nagy szó, ha megfiatalított felnőtt együttesünk jelenleg csak sereghajtó az NB I-ben.

– Azt se felejtsük el, hogy a Magyar Kupában nagyot alkottak!

– Ahogy mondja, óriási dolog, hogy 18 év átlagéletkorú gárdánk klubtörténelmet tudott írni, és meg tudta nyerni a sorozatot. Még ma is beleborsódzik a hátam, ha visszagondolok az Astra elleni döntőre, az utolsó pillanatokban szerzett győztes gólunkra és arra az érett játékra, amit fiatal csapatunk a válogatottakkal, rutinos játékosokkal teletűzdelt rivális ellen mutatott. Jó, hogy a kupadöntőt még meg lehetett tartani, nagy erőt adna ez a siker mindenkinek a szezon hátralévő részére.

– Nem lenne jobb, ha a szövetség véget vetne a küzdelmeknek, és lezárná a szezont, ahogy a kosárlabdások tették. Akkor nem kellene izgulniuk.

– Megvan a tervünk a szezon zárására, arra, hogy miként vívjuk ki a bennmaradást. Várjuk a szövetség döntését. Ha lesz folytatás, örülünk, ha nem, azt is megértjük, mert mint hangsúlyoztam: jelen helyzetben semmi sem lehet fontosabb az egészségnél. Azért bízom benne, hogy kapunk esélyt arra, hogy a pályán bizonyíthassunk.

Mertek álmodni a szekszárdiak

„Mertünk nagyot álmodni, és ami ennél is fontosabb, hogy a lányok hittek magukban, egymásban, és úgy játszottak a döntőben, ahogy csak a legnagyobbak tudnak – nyilatkozta Micskó Márk a Magyar Kupa-győzelmet követően. – Egyáltalán nem elhanyagolható dolog, hogy négy és fél évvel ezelőtt, amikor elkezdtünk utánpótlás-neveléssel foglalkozni a klubnál, az első edzésre érkező játékosaink közül hárman, Kovács Kinga, Kágyi Rebeka és Csóka Panna a négyes döntő meccsein is ott voltak Szombathelyen a parketten. Az első fecskék ők, akik utánpótlásunkból felnőve egy ekkora siker részesei lettek” – tette hozzá Micskó Márk.

A szekszárdiak a kupa elődöntőjében az NB II-es Budaörsöt hosszabbítást követően verték 4–2-re (Buchmüller Petra és Megyeri Boglárka is duplázott), a fináléban pedig 4–3-ra múlták felül az Astrát (Kiss Gabriella triplázott, az aranygólt Megyeri Boglárka szerezte).

Borítókép: Micskó Márk nagyon szeretne újra éles meccseken ott lenni a kispadon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!