kézilabda

2019.04.28. 19:50

Nehéz helyzetben a Fekete Gólyák

Hazai pályán veszített kiesési rangadót a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, amely 26–21-re maradt alul a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A mérkőzés előtt tudva volt, hogy a szekszárdiakhoz hasonlóan a kiesés ellen küzdő Nagyatád nyert, azonban az ugyanebben a cipőben járó Haladás és Dorog kikapott (előbbi ezzel ki is esett), így győzelem esetén utóbbit megelőzhette a Gólyák csapata. Sőt, ha több mint két góllal nyer, a gárdonyiak elé is kerülhet (ősszel 29–27-es hazai eredmény született).

Ezt a különbséget hét perc alatt közérakta az FGKC (5–2), és ekkor úgy tűnt, ez egy sima mérkőzés lesz a hazaiak számára (az öt gólt az első hét támadásából szerezték). Jött azonban egy 13 perces gólcsend, a plusz háromból pedig három gólos hátrány kerekedett (20. perc: 6–8). Két perccel később ráadásul Gyenis Patrícia három kétperces figyelmeztetéssel a kiállításra került.

A szünetig egy gólra visszakapaszkodott a Szekszárd, hogy a 40. percben kialakuljon a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége (12–16). A vendéglátó helyzetén egy négyperces emberelőny sem segített, ahogy az sem, hogy Fehér Tímea a 46., Farkas Anita pedig az 52. percben lője be első gólját.

A kiesés szempontjából fontos mérkőzést veszített el az FGKC, amely két fordulóval a bajnokság vége előtt három pontra került a bennmaradást érő helytől. Május 12-én (vasárnap) a szintén kieső helyen álló Dorog látogat a megyeszékhelyre.

Női NB I/B, 20. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC – Gárdony-Pázmánd NKK 21–26 (10–11)

Szekszárd, 350 néző. Vezette: Gáspár S., Vörös B.

Szekszárd: Schell – Szita 1, Farkas A. 1, Nagy Sz. 8 (6), Gyenis 1, Fehér T. 2, Reisch 5. Csere: Bíró F. 1, Tóth B. 2, Szalai Sz. (kapus), Bencze D.

Hetesek: 6/6, illetve 4/4

Kiállítások: 16 + kizárás, illetve 18 + kizárás

– A mérkőzés elején még Nagy Szilvia és Reisch Gabriella góljaival tartani tudtuk a vezetést, de jött Gyenis Patríciától két kiállítás teljesen feleslegesen, ezzel elvesztettük egyik belső hármasunkat, Farkas Anita pedig végigbetlizte a mérkőzést. Ebben a sportban belső hármasok nélkül pedig nehéz nyerni. A helyzeteink így is megvoltak, de támadásban is sorra hagytuk ki a helyzeteinket. Szerettem volna még küzdeni a bennmaradásért, de néhány játékosom nem így gondolta, nem ezt akarta – fogalmazott érthetően csalódottan a mérkőzést követően Tabajdi Ferenc, a szekszárdiak edzője.

Vereségével már nem a saját kezében van a Fekete Gólyák sorsa, amely jövő vasárnap a Dorogot fogadja, majd a záró fordulóban, egy héttel később a Győri Audi ETO KC U19-es csapatához látogat.

Női NB I/B, Nyugat, az állás

  • Szombathely
  • NEKA
  • Kozármisleny
  • Győr U19
  • DKKA U19
  • Mohács
  • Pénzügyőr
  • Gárdony
  • Nagyatád
  • Dorog
  • Szekszárd
  • Haladás
  • Így zárnak

    A Szombathelyi Haladás már búcsúzott a másodosztálytól, a másik két kieső helyre azonban még öt csapat „pályázik”.

    Így alakulnak a veszélyeztetett csapatok programjai:

    Pénzügyőr SE: Gárdony-Pázmánd (otthon), Dorog (idegenben).

    Gárdony-Pázmánd NKK: Pénzügyőr (idegenben), Haladás (otthon).

    Rinyamenti KC: Kozármisleny (idegenben), Szombathely (otthon).

    Dorogu ESE: Szekszárd (idegenben), Pénzügyőr (otthon).

    Szekszárdi FGKC: Dorog (otthon), Győr U19 (idegenben).

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!