labdarúgás

2019.09.21. 17:24

Ötöt lőtt a Puskás Akadémia Bonyhádon

A Bonyhád helyenként jól futballozott a Puskás Akadémia ellen, de végül kijött a két csapat közti osztály- és tudásbeli különbség a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblája első fordulójában.

Rónai Gábor

20190921_Bonyhád_Magyarkupa Bonyhád - Puskás Akadémia_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Alig egy perc telt el a mérkőzésből, és máris borult a bonyhádiak által megálmodott forgatókönyv: Gyurcsó Ádám az első kapuralövésből megszerezte a vezetést a Puskás Akadémiának. Sőt az NB I dobogósa akár el is dönthette volna a továbbjutást, Gyurcsó gurítását azonban Völgyi Péter a negyedik percben kivágta a gólvonal elől.

Nem esett össze a kupában több élvonalbeli csapat dolgát is megnehezítő Bonyhád (2015-ben a Bp. Honvéd csak nagy csatában tudott nyerni 2-0-ra), akadt is egy-két ígéretes megindulásuk, de a Puskás-védelem jól állt a lábán.

A félidő közepén Gyurcsó életerős lövését védte bravúrral Szabó Szilárd, majd Golgol Mebrahtu találta el a lécet. A bonyhádiak lelkesedése azután tört meg, hogy Gyurcsó értékesítette a saját maga által kiharcolt tizenegyest, majd egy akció végén közelről bebombázta önmaga és csapata harmadik gólját.

A kupameccs hőse a második félidőre már nem jött ki az öltözőből, s a Puskás sem volt már annyira veszélyes, igaz nem is volt miért kapkodniuk. A legnagyobb helyzet a bonyhádiak előtt adódott, de Csigi Ádám hiába cselezte ki a fél Puskás-védelmet, lövése nem volt pontos. A legvégén egy kontrából Tamás Nándor belőtte a Puskás Akadémia negyedik gólját, a mérkőzést Golgol Mebrahtu találata zárta le.

Bonyhád VLC–Puskás Akadémia 0-5 (0-3)

Bonyhád, 600 néző. Vezette: Somogyi Sára (Garai Péter, Legeza László)

BONYHÁD: Szabó Sz. (Siklósi B., 75.) – Szász D., Völgyi, Máté R. (Móricz G., 77.), Szlama, Hambuch (Kaufmann, a szünetben) – Wirth, Pap R., Ágics, Preininger – Csigi Á. Edző: Köllő Roland

PUSKÁS: Tóth B. – Szolnoki (Huszi A., a szünetben), Hegedűs J., van Nieff, Spandler – Kiss T., Vlasko, Fülöp L. (Radics, 56.), László N. – Mebrahtu, Gyurcsó (Tamás N., a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Gyurcsó (0-1) a 2., Gyurcsó (0-2, 11-esből) a 37., Gyurcsó (0-3) a 40., Tamás N (0-4) a 87., Mebrahtu (0-5) a 92. percben

Sárga lap: Szolnoki (10.), Fülöp L. (17.), Hegedűs J. (67.), Móricz G. (79.).

: Szabó Sz., Völgyi, Szlama, Pap R., Csigi Á., Máté R., illetve Gyurcsó, Spandler, van Nieff, Kiss T.

Így látta a két szakvezető

Köllő Roland: – A korán bekapott gól alapjaiban meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Elégedett vagyok, mert jó felfogásban futballoztunk, voltak helyzeteink és olykor dominálni is tudtunk. Jövőre szeretnénk egy újabb NB I-es csapatot Bonyhádra hozni.

Hornyák Zsolt: – Örülök neki, hogy a csapat komolyan vette a mérkőzést, az eredménnyel is elégedett vagyok. Ez is egy út a nemzetközi kupaszereplés felé, szeretnénk a lehető legtovább menetelni a sorozatban.

További megyei vonatkozású eredmények

Szekszárdi UFC–Lipót Pékség SE 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel: 3–4.

Szekszárd, V: Oláh (Kovács G., Tóth A.).

Szekszárd: Mityók – Rácz F., Arena Á., Dudás D., Béla D. – Dombi G. (Királyházi, 36.), Budai D., Juhász M., Kesztyűs – Vituska I. (Fejes, 82.), Péter A. Vezetőedző: Dienes Pál.

Lipót: Takács N. – Tóth L. (Schillinger, 80.), Nyári (Csete, 54.), Zimonyi, Varga T., Bieder, Kovalovszki, Zámbó, Simita, Nagy O. (Farkas Z., 66.), Kapa. Vezetőedző: Varga Péter.

Dienes Pál: – A második félidei játékunk alapján megérdemeltük volna, hogy továbbjussunk.

Putnok FC–Paksi FC 0-5 (0-4).

Putnok, V: Németh Á. (Máyer G., Bőhm Á.).

Gól: Hahn J. (17., 22.), Poór (26., 86.), Balogh B. (30.).

Tamási 2009 FC–Tihanyi FC 4-1 (4-0).

Tamási, V: Altorjay Á. (Rózsa D., Ring K.).

Gól: Farsang P. (12., 26., 31.), Haruna (27.), illetve Horváth B. (61.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!