cselgáncs

2018.08.11. 08:06

Pupp és Mátics is helyezetlenül zárt

Berg Sándor

Egy győzelemmel és egy vereséggel fejezte be szereplését a Papp László Budapest Sportarénában zajló grand prix versenyen a paksi Pupp Noémi, aki így helyezetlenül zárt.

Az Atomerőmű SE dzsúdósa az első fordulóban wazarival verte a kínai Shugen Wút, s a következő körben is kedvező ellenfelet kapott Andreea Chitu személyében. Pupp két hete wazarival legyőzte riválisát a zágrábi grand prix viadalon, most viszont a román 18 másodperc elteltével ippont érően eldobta a paksi lányt.

A világranglista 14. helyén álló Pupp ezzel valószínűleg lecsúszott az OTP Bank 1500 dolláros különdíjáról, amit a legjobb magyar női és férfi versenyzőnek ajánlott fel a támogató pénzintézet.

Szintén lemondhat a jutalomról Mátics András, a Gemenc JK 73 kilogammos súlycsoportban szereplő cselgáncsozója, akit az osztrák Christopher Wagner búcsúztatott el az első fordulóban.

A vasárnapig tartó grand prix versenyen Cirjenics Miklós személyében még egy Tolna megyeiért szoríthatunk. Az ASE 100 kilós dzsúdósa ranglista-ötödikként erőnyerő az első fordulóban, így a szenegáli Baye Diawara és a német Daniel Herbst párharc győztesével kezd vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!