kézilabda

2018.09.25. 20:05

Újfent egy góllal maradt alul a tolnai alakulat

A tavaly még NB I/B-s Marcalit is megszorongatta a Tolna, de pontot most sem sikerült szereznie. A Tamásinak megvan az első győzelme, a Hőgyész még nem talált legyőzőre, míg a Holler UFC továbbra is nyeretlen az NB II-ben.

Berg Sándor

Női NB II, Dél-nyugat, a 2. fordulóban

Tamási KC–Bajnok DSE Nemesvámos 27–25 (13–10)

Tamási, 50 néző. V.: Hullmann, Weinert.

Tamási: JÁNOS – Sákovics B., Farkas E. 2, LANCZKI ESZTER 8 (2), Sákovics K. 2, GULYÁS 8 (1), Salamon 2. Cserék: Szalai Sz. (kapus), FÖLKER 3, Seemann 2. Edző: Varga László.

Hetesek: 3/3, 2/1.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Jó kapus teljesítménnyel és szigorú védekezéssel kezdte a mérkőzést a Tamási (7–1), majd az ellenfél percei következtek, hogy ismét a hazaiak lőjék a gólokat – ezek a periódusok jellemezték az egész találkozót. A második félidőben egyszer a vezetést is átvették a Veszprém megyeiek, de a tamási lányok megrázták magukat, s komolyabb előnyükből kettőt a meccs végéig meg is tudtak tartani.

Varga László: – Gratulálok a lányoknak, jól védekeztek a mérkőzés nagy részében, és a visszarendeződésük is sokat javult az előző héthez képest.

Tolna KC–Marcali SzVSE 26–27 (12–15)

Tolna, v.: Kovács-Sebők, Réti.

Tolna: Lénárt, Tancz, Lengyelfalusy 5 (3), Gál 8, Gaál, Csajkó 6, Máté Zs., Pásztor K. 7, Izsák, Domsa, Szmacska, Ványi. Edző: Gálné Vígh Zsuzsanna.

Hetesek: 4/3, ill. 3/2.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Védekezésben szinte hibátlan teljesítményt nyújtott a Tolna a tavaly még a másodosztályban szereplő Marcali ellen, azonban támadásban, amikor esélyük lett volna a fordításra, kapkodásba ment át a játékuk, ez végül pontba, pontokba került.

Ifi: 15–21.

Gálné Vígh Zsuzsanna: – Eddig két erős csapat ellen játszottunk, s mindkétszer egy góllal kaptunk csak ki. A vereségek ellenére optimista vagyok, mert ha így játszunk továbbra is, akkor akiket kell, azokat le tudjuk majd győzni.


Férfi NB II, Dél-nyugat, a 2. fordulóban

Satelit FC Somogytarnóca–Hőgyészi SC 22–29 (8–12)

Barcs, 72 néző. V.: Rozina, Ujvári.

Hőgyész: HUDRA – TEIMEL M. 3, Nyitrai 6, Vojkovics Gy. 3 (1), Szabó T. 4, Teimel M. 3, Vojkovics I. 3. Csere: FARKAS G., Molnár B. (kapusok), Héger, Gadányi 2, Bock, Dombi 1, Vald 1, Zatureczki 2. Edző: Bán Tamás.

Hetesek: 2/2, ill. 4/2.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Az első félidőben a Hőgyész hátul megoldotta a feladatokat, de támadásban több hibát is vétettek, ezért nem sikerült akkor még eldönteni a két pont sorsát. A szünet utáni első tíz perc hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a mérkőzés utolsó harmadában viszont megtalálták a ritmust Teimel Márkék, amivel sikerült eldönteniük a találkozót.

Ifi: 45–27.

Bán Tamás: – A védekezéssel és a kapusteljesítménnyel minden rendben volt, de támadásban még mindig többet hibázunk a kelleténél.

Mezdepo Holler UFC–Kiskőrösi KS 26–27 (13–13)

Dunaföldvár, 55 néző. V.: Csányi, Drinóczi.

Holler UFC: Nagy B., Parádi, Gergely B. 9 (7), Nyulasi, Reichert 4, Varga R. 4, Ulicska 2, Somogyvári Á. 1, Dósa, Szalontai 1, Kundakker, Pach A. Edző: Kovács István.

Hetesek: 8/7, ill. 2/2.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Két hasonló félidőt produkált a dunaföldvári egylet, amely mindkét játékrészt jól kezdte, három-négygólos előnyt is ki tudott harcolni. A vendégek azonban mindkét alkalommal vissza tudtak jönni a meccsbe, s végül ők örülhettek győzelemnek a záró dudaszó után.

Ifi: 29–40.

Kovács István: – Ismét meglátszott a csapaton, hogy kevesen vagyunk, elég szűk a variációs lehetőségünk, ráadásul néhány játékos nem a legjobb formájában vagy betegen vállalta a játékot.

Borítóképünkön: Lengyelfalusy Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!