kajak-kenu

2019.01.10. 13:04

Jó döntés volt Koleszártól, hogy visszatért az ASE-ba

Felemás éven van túl Koleszár Zoltán, az Atomerőmű SE 22 éves kenusának számításai nem jöttek be az előző esztendő első felében, ezért fél év után visszatért Paksra. Ez végül jó döntésnek bizonyult.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Kétezer-tizenötben az ifjúsági világbajnokságon párosban elért világbajnoki címmel robbant be a sportág vérkeringésébe Koleszár Zoltán, aki azóta már rutinosan lép fel a dobogó valamely fokára, legyen az világ- vagy Európa-bajnokság.

Az Atomerőmű SE 22 éves kenusa az elmúlt évben merészet húzott, s elhagyta nevelőegyesületét, azonban számításai nem jöttek be, így a nyáron visszatért Paksra, hogy újra felépítse magát.

„Ahol tavaly készültem, nem úgy sikerültek a felkészülési szakaszok, ahogy azt előtte elképzeltem, és ez visszatükröződött a teljesítményemen is, egyik versenyen sem értem el jó eredményt. Ekkor döntöttem úgy, hogy itthon, hazai környezetben folytatom a felkészülést. Hazatérésem után a lelkesedésem is megváltozott – fogalmazott az ASE honlapjának Koleszár Zoltán, aki az évet „megmentve” a szolnoki egyetemi világbajnokságon kenu négyes 1000 méteren bronzérmet, a portugáliai Prado Vila Verdében rendezett maratoni vb-n párosban második helyet szerzett. – Ezt év elején nem írtam volna alá, de tudatában a helyzetnek, sokat segített az önbizalmamon” – tette hozzá.

A fiatal sportolók többségéhez hasonlóan Koleszár Zoltán is próbálja megtalálni az egyensúlyt a versenyzés és a tanulás között, ami nem mindig egyszerű.

„Nehéz összehangolni a két dolgot, ennek egyik oka az, hogy nem egyszerű szakot választottam, de a villamosmérnöki szakkal már a kenu utáni életre alapozok. Azonban egyelőre a sport élvez prioritást, ezért lassabban is haladok az egyetemmel, de mindenképpen be szeretném fejezni az elkövetkezendő években az iskolát” – mondta a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon tanuló kenus.

Habár messze van még a vízi edzés, a teremben már javában készül a paksi fiatal.

„Nagyon jól érzem magam Pakson, az edzésen és azon kívül egyaránt, ami szerintem nagyon fontos egy sikeres évhez. A téli munka jó irányban halad, jó formában érzem magam fizikailag és szellemileg is, várom a vízre szállást és a versenyeket. Az idei évben elsősorban az U23-ra koncentrálok, de ha esetleg sikerülne egy felnőtt csapathajóba bekerülnöm, annak nagyon örülnék” – tekintett a 2019-es évre az ASE fiatalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!